Dnes se káva pěstuje ve zhruba 80-ti zemích světa a máme mnoho receptů na její přípravu. Všichni si rádi pochutnáme na dobré kávě a šálek výborné kávy se stal nezbytným doplňkem nebo jen relaxační chvilkou během náročného dne.
Proto jsme pro Vás připravili v rámci veletrhu Gastro & Hotelset 2008 doprovodný program, který se svojí tématikou „ Festival kávy“ určitě naláká všechny, kteří by rádi znali více o tomto nápoji.
Uvařit kávu umí skoro každý, ale uvařit dobrou kávu je už uměním. A zavděčit se s její chutí všem lidem, to už chce opravdu přehled a preciznost. Jak nejraději pijeme kávu my a jak si pochutnávají na kávových zrnkách ostatní národy? To všechno se můžete dozvědět na veletrhu Gastro & Hotelset 2008 v rámci doprovodného programu.
V průběhu celého veletrhu bude rovněž probíhat prestižní soutěž Mistr Kávy, kde lze zhlédnout a
porovnávat umění baristů – dokonalých znalců a odborníků na přípravu kávy. Cílem soutěže je docílit, aby se káva servírovala zákazníkům v co nejlepší kvalitě a chuti a samozřejmě na profesionální úrovni.
Sledujte na webu veletrhu www.gastroset.eu novinky v sekci doprovodného programu, kde máte možnost dozvědět se každý týden více o chuti, vůni a historii kávy. První díl „PŮVOD KÁVOVÉHO ZRNA“.