STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, příspěvková organizace, připravila projekt vzdělávacího centra, jehož nosnou myšlenkou je možnost prohloubení a získání vzdělání v oblasti gastronomie. Je zaměřen zejména na zdokonalení podnikatelských, jazykových, počítačových a oborových dovedností. Speciální školící program probíhá ve dvou cyklech. První (březen 2007 – květen 2007) již úspěšně proběhl a druhý (leden 2008 – březen 2008) právě vrcholí. Celá koncepce oslovuje především podnikatele a pracovníky v oblasti gastronomie, kteří předávají odborné zkušenosti mládeži navštěvující odbornou praxi. Myšlenka projektu je jasná: přicházející „dorost“ musí získávat skutečně ucelené a kvalitní praktické zkušenosti pod odborným vedením. Program napomáhá ke zvýšení kvalifikace studentů a prohlubuje vědomosti zaměstnanců a podnikatelů v gastronomickém oboru.
Dny Rautové kuchyně proběhnou v prostoru Střední školy hotelové a obchodně podnikatelské, Frýdecká 32, 737 01 Český Těšín. Odborným garantem je Michal Nikodem, který se věnuje vzdělávacím projektům v oblasti gastronomie. Je vlastníkem pražského kulinářského ateliéru Ola Kala, které poskytuje netradiční kurzy vaření. Michal Nikodem má za sebou bohatou domácí i zahraniční praxi ve špičkových provozech.
Program:
- Pátek, 29. února 2008
- 15:00 hod.: Příprava náročnějších pokrmů vyžadující chlazení (teriny, paštiky,
galantiny, rostbíf). - Sobota, 1. března 2008
- Dopolední blok: Příprava dresinků,omáček, salátů, mas
- 12:00 hod.: Konečné finalizaci pokrmů, dekorování, servírování
- 12:00 hod.: Barmanská škola
- 14:00 hod.: Prezentace připravených lahůdek spojená s ochutnávkou