Evropská škola vaření v Českém Těšíně aneb jste srdečně zváni

Český Těšín, 26. února 2008: STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, příspěvková organizace, pořádá kurz „Rautové kuchyně“ ve dnech 29. února a 1. března 2008 v prostoru hotelové školy. Výukový projekt v oblasti gastronomie je vždy veden odborným garantem, tentokrát pod záštitou mistra kuchaře Michala Nikodema. Dny rautové kuchyně se konají v rámci projektu: „Komplexní gastromicko – obchodně podnikatelské vzdělávací centrum“, který je spolufinancován ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státním rozpočtem České republiky.

STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, příspěvková organizace, připravila projekt vzdělávacího centra, jehož nosnou myšlenkou je možnost prohloubení a získání vzdělání v oblasti gastronomie. Je zaměřen zejména na zdokonalení podnikatelských, jazykových, počítačových a oborových dovedností. Speciální školící program probíhá ve dvou cyklech. První (březen 2007 – květen 2007) již úspěšně proběhl a druhý (leden 2008 – březen 2008) právě vrcholí. Celá koncepce oslovuje především podnikatele a pracovníky v oblasti gastronomie, kteří předávají odborné zkušenosti mládeži navštěvující odbornou praxi. Myšlenka projektu je jasná: přicházející „dorost“ musí získávat skutečně ucelené a kvalitní praktické zkušenosti pod odborným vedením. Program napomáhá ke zvýšení kvalifikace studentů a prohlubuje vědomosti zaměstnanců a podnikatelů v gastronomickém oboru.

Dny Rautové kuchyně proběhnou v prostoru Střední školy hotelové a obchodně podnikatelské, Frýdecká 32, 737 01 Český Těšín. Odborným garantem je Michal Nikodem, který se věnuje vzdělávacím projektům v oblasti gastronomie. Je vlastníkem pražského kulinářského ateliéru Ola Kala, které poskytuje netradiční kurzy vaření. Michal Nikodem má za sebou bohatou domácí i zahraniční praxi ve špičkových provozech.

Program:

  • Pátek, 29. února 2008
    • 15:00 hod.: Příprava náročnějších pokrmů vyžadující chlazení (teriny, paštiky,
         galantiny, rostbíf).
  • Sobota, 1. března 2008
    • Dopolední blok: Příprava dresinků,omáček, salátů, mas
    • 12:00 hod.:   Konečné finalizaci pokrmů, dekorování, servírování
    • 12:00 hod.: Barmanská škola
    • 14:00 hod.: Prezentace připravených lahůdek spojená s ochutnávkou
28.2.2008

Registrace do newsletteru

: