Tiskové centrum

28.2.2009 Žhavé trendy z Lyonu, Praha, xx. února 2009
Bude se nosit krátká nebo dlouhá sukně, syté nebo pastelové tóny, přírodní nebo nemačkavé materiály? Kdo chce držet krok s nejnovějšími módními trendy, sleduje pařížské a milánské módní přehlídky světoznámých návrhářů, které určují směr paní módě. Kdo chce držet krok s nejnovějšími kulinářskými trendy, nemůže chybět na lyonském mezinárodním veletrhu gastronomie, cateringu a hotelnictví Sirha. Nové směry celosvětové gastronomie zde zjišťoval Michal Nikodem, šéfkuchař kulinářského ateliéru Ola Kala.

18.2.2009 Škola vaření Ola Kala začala spolupracovat se známým pražským podnikem Solidní nejistota.
Cílem spolupráce je zavedení nového jídelního lístku a kurzy vaření pro kuchaře. Nová jídla budou průřezem moderní světové gastronomie s českou kuchyní.
První akcí pod taktovkou Ola Kala bylo Valentýnské menu v sobotu 14. 2.2009.

10.2.2009 Škola vaření Ola Kala zahájila spolupráci s předním českým kuchařem Rakdem Kašpárkem.
Radek povede kurzy vaření Steak, Česká kuchyně a nový kurz Francouzské kuchyně. Radek Kašpárek pracuje ve špičkové restauraci Coda v hotelu ARIA ***** v Praze na Malé Straně. Vedle vynikajících kuchařských dovedností a znalostí vyniká excelentními lektorskými vlastnostmi.
12.1.2009 Ve škole vaření Ola Kala připravili Norskému premiérovi dezert.
Sladkou tečkou za slavnostním obědem u příležitosti mezistátní návštěvy 9.1.2009 byl Sytý čokoládový pečený pudink z Origine čokolády Costa Rica 64%, zjemněný nokem z vanilkové pěny a dokreslený pikantním brusinkovým želé a citrusovou omáčkou.
4.12.2008 O školu vaření Ola Kala se zajímá i prestižní časopis La Cucina Italiana
Ve svém 33. vydání chtěli vědět, jaké kurzy nabízíme a jak to vypadá s kurzy vaření Italské kuchyně.
1.12.2008 Návštěvě slovenského premiéra
Při návštěvě slovenského premiéra Roberta Fica připravil kulinářský ateliér, Ola Kala – kurzy vaření, dezert a cukrovou dekoraci.
Dezert byl kombinací chutí exotického léta jako je chuť pomerančového květu v čokoládové pěně, glazovaná klementinka a osvěžující zmrzlina.

28.11.2008 Dezert pro mezivládní návštěvu švédského premiéra Fredrika Reinfeldta
Ola Kala - Kurzy vaření připravil, pod vedením přední evropské cukrářky Mirky Slavíkové, dezert pro mezivládní návštěvu švédského premiéra Fredrika Reinfeldta. Servírováno bylo:“ Vanuatu čokoládový krém s karamelovo-smetanovým jádrem na griliáši z mandlí a hruškovo-jablečným ragů.“.jpg)
27.11.2008 Škola vaření Ola Kala vaří pro vládní delegace
Nejen o tom píše přední český kulinářský časopis La Cucina Italiana. Ve svém 32. vydání seznamují své čtenáře s rozsahem služeb kurzů vaření Ola Kala. Delikatesy ochutnávají mezinárodní vládní delegace i účastníci všech kurzů vaření.
24.11.2008 Dort k narozeninám finského premiéra Matti Vanhanena
připravila škola vaření Ola Kala. Několik vrstev tvořila čokoládová pěna z prvotřídní „origin“ Vanuatu čokolády, mandlový marcipán, pistáciová pěna a mandlový piškot. Květy a listy na dortu byly vyrobeny ze „za horka taženého cukru“. Jsou samozřejmě jedlé.