• Připravujeme
    2 450Kč
Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky.  Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub mimo jiné pracoval jako sous chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu připravoval českou i arabskou kuchyni, asijské dobroty a mnohdy se nechal unést i metodou sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

#dobryzradlo4 - PIZZA & PASTA & GELATO. BELLA ITALIA.

#dobryzradlo4 - PIZZA & PASTA & GELATO. BELLA ITALIA.

To nejpopulárnější z "la cucina italiana" 🇮🇹Tutto bene

Dvakrát vlastní těsto. Jednou na pizzu, podruhé na pastu.

Profi pizza z běžné trouby. Profi pasta jak od italské babičky.

Komu nechutná gelato, ať nechodí. A raddši nejezdí do Itálie🤣.

To dáš😜. Pro věk 12-17 let (jiný věk jen po dohodě, bez účasti dospělých na kurzu).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá) a cola.

PŘÍBĚH KURZU

Milí studenti. V dnešní italské výuce máme před sebou nejtradičnější perly italské kuchyně, pizzu a pastu. Je to jednoduché, je to semplice.  Zejména když budete dobře poslouchat vašeho il professore di cucinare. Budete zaprášení od mouky, budete nervózní, jestli se pizza v troubě nepřipálí, jestli pasta bude al dente a jestli vám ztuhne pistáciové gelato. Budou v tom emoce i velké úsilí, bude v tom "la vita", život . Italové milují svoje jídla a milují hodování s přáteli. Přišli jste na náš kurz připravit si vlastní pizzu a pastu, sednout si s přáteli ke stolu a hodovat . Tak se do toho pusťte a hlavně si to užijte!

Na kurz může přijít mladý gastronom i úplný začátečník. Podmínkou je, aby se neupejpal a chutnalo mu😋.

CO BUDEME VAŘIT

  • Pizza prosciutto crudo e rucola  aneb "pravá s italskou šunkou"

  • Tagliatelle carbonara aneb "domácá špagety se slaninou"

  • Gelato pistacchio aneb "domácí pistáciová"

NAUČÍME VÁS

  • Vlastní těsto na pizzu a pastu - připravit i uhňést

  • Základní rajčatovou omáčku sugo

  • Upéct pizzu "doma v troubě"

  • Pracovat s čerstvou pastou tak, aby se nelepila

  • Zakrémovat pastu pomocí parmazánu a vajíčka

  • Domácí zmrzlinu

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00 (o víkendu jsou také kurzy od 10.00)

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NEALKO NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, džus, cola, káva a čaj)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz #dobryzradlo4 Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

IT pizza titulkaIT alfa carbonara

Autentické fotografie z kurzu

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana