• VÍKEND I. FRANCIE & ITÁLIE
    17.1.2025 v 17:00
    volná místa
    (Externí)
    8 900Kč
    Objednat
  • VÍKEND II. ASIE & PERSIE
    31.1.2025 v 17:00
    volná místa
    (Externí)
    8 900Kč
    Objednat
  • VÍKEND I. FRANCIE & ITÁLIE
    14.2.2025 v 17:00
    volná místa
    (Externí)
    8 900Kč
    Objednat
  • VÍKEND II. ASIE & PERSIE
    28.2.2025 v 17:00
    poslední volná místa
    (Externí)
    8 900Kč
    Objednat
  • VÍKEND I. FRANCIE & ITÁLIE
    14.3.2025 v 17:00
    obsazeno
    (Externí)
    8 900Kč
  • VÍKEND II. ASIE & PERSIE
    28.3.2025 v 17:00
    obsazeno
    (Externí)
    8 900Kč
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Víkend s vařením a wellness - POŽITKÁŘI A VIP DOPORUČUJÍ

Víkend s vařením a wellness - PRÉMIOVÝ ZÁŽITEK!

Nechte se rozmazlit  ALL INCLUSIVE = 2 noci, 3 kurzy, 8 chodů, nealko i alko

Ola Kala na Smilovickém mlýně . První takový projekt v ČR.

Pátek až neděle v úchvatném prostření Smilovického mlýna.

Pátek až neděle se špičkovou kuchyní, kterou si osvojíte.

Pátek až neděle uprostřed přírody s wellness zázemím.

Na místě třeba potkáte i známé herce. Ale hlad jak herec mít určitě nebudete:-).

Víkend I. kuchyně ​Francie & Itálie. Víkend II. kuchyně Asie & Persie. 

PŘÍBĚH vašeho VÝLETU gastro & relax

Dá se zdokonalit dokonalé? Určitě ano, třeba když se to vynásobí. Staňtě se součástí spojení prémiových kurzů vaření se značkou Ola Kala a na samotě uprostřed přírody nově vystavěného resortu Smilovický mlýn. Milovníky gastronomie, vína a relaxu čeká forma zážitku, kterou by se možná neodvážili očekávat. Spojujeme to nejlepší  z obou zážitků v jeden dokonalý. Čeká vás příjezd v pátek večer nebo v sobotu ráno, jak se rozhodnete. Můžete přijet v páru nebo jako jednotlivec.
Čeká vás vynikající jídlo, pití, wellness, krásná příroda okolo, moderně vybavené ubytování se zázemím. Čeká vás spousta receptů, vaření, ochutnávání, péče, rozpálená pec na domácí chleba i finská sauna s výhledem na vlastní rybník. Čekají na vás precizně vybrané suroviny, osvědčené recepty, zástěry a nabroušené nože. Čekají na vás hostitelé, kteří se o vás dokonale postarají. Čeká na vás jedinečný zážitek, jediný svého druhu. Vše je v ceně. 

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT

  • 2 noci ve Smilovickém mlýně 45 km od Prahy uprostřed přírody

  • 3 kurzy vaření pod vedením zkušeného lektora Ola Kala Yazana

  • Příprava těsta a roztopení venkovní pece na dřevo

  • Degustace vín i ukázka broušení nožů

  • Wellness (finská sauna a whirpool)

  • Příroda všude okolo

... a hlavně dvojitá porce prémiového zážitku

VÍKENDOVÉ TERMÍNY V ROCE 2025

VÍKEND I. (FRANCIE & ITÁLIE): 
17.-19.1
14.-16.2.
14.3-16.3.

VÍKEND II. (ASIE & PERSIE): 
31.1.-2.2.
28.2.-2.3.
28.-30.3.

PROGRAM VÍKEND I. (FRANCIE & ITÁLIE)

 

Příjezd a ubytování

1. den pátek od 17.00 (můžete přijet v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno)

  • Vlastní doprava a ubytování od 17.00
  • Degustace francouzských bublinek Crémant
  • Ukázka broušení nožů
  • Příprava na sobotu: zakládání hovězího vývaru, créme brulée, chlebové těsto
  • K večeři překvapení šéfkuchaře
 

Sobota na Smilovickém mlýně

2. den sobota celý den (můžete přijet v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno)

  • Pomalá snídaně, švédský stůl, vejce na 2 způsoby
  • Roztopení venkovní pece na 400°C, těsto na chleba
  • Obědový kurz, téma kachna (vykoštění, porcování):
    • Kachní polévka (Francie, skelet a křídla)
    • Kachní ragú, ricottové gnocchi (Itálie, stehno)
    • Grilované lehce zauzené kachní prso, švestková omáčka, gratinované brambory (Francie, prso)
    • Představení autentických ingrediencí
    • Nápoje
  • Odpolední siesta a wellness, procházka na slehnutí
  • Večerní kurz, téma vepřové:
    • Porchetta, pomalu pečená bůčková roláda s křupavou kůží, coleslaw (Itálie, bůček)
    • Šťavnatý steak, karamelizovaná šalotka, celerovo bramborové pyré, zeleninový garnish (Francie, krkovice)
    • Představení autentických ingrediencí
    • Nápoje (s degustací vín)
 

Nedělní kurz a odjezd

3. den neděle do 15.00

  • Pomalá snídaně, švédský stůl 
  • Obědový kurz, téma hovězí (práce s masem, porcování):
    • Francouzská cibulačka se zapečeným sýrem (Francie)
    • Nízký roštěnec, pepřová omáčka, bramborová sláma (Francie)
    • Představení autentických ingrediencí
    • Nápoje
  • Poslední relax a odjezd

PROGRAM VÍKEND II. (ASIE & PERSIE)

 

Příjezd a ubytování

1. den pátek od 17.00 (můžete přijet v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno)

  • Vlastní doprava a ubytování od 17.00
  • Degustace portugalských vín, na závěr ročníkové Porto
  • Ukázka broušení nožů
  • Příprava na sobotu: zakládání hovězího vývaru, thajská panna cotta
  • K večeři překvapení šéfkuchaře
 

Sobota na Smilovickém mlýně

2. den sobota celý den (můžete přijet v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno)

  • Pomalá snídaně, švédský stůl, vejce na 2 způsoby
  • Roztopení venkovní pece na 400°C, těsto na naan a paratha
  • Obědový kurz, téma kuře (vykoštění, porcování):
    • Polévka Tom Kha kai (Asie, skelet a křídla)
    • Khao soi - thajské domácí curry, zelenina, smažené nudle (Asie, prso)
    • Masala s kuřecím, cibulové chutney, naan (Persie, stehno)
    • Představení exotických koření a bylinek
    • Nápoje
  • Odpolední siesta a wellness, procházka na slehnutí
  • Večerní kurz, téma jehněčí:
    • Arabská Shawarma, tahini omáčka, fattoush salát s granátovým jablkem (Persie, kýta)
    • Perská jogurtová omáčka, dušené maso, basmati rýže s nudlemi (Persie, krk)
    • Představení exotických koření a bylinek
    • Nápoje (s degustací vín)
 

Nedělní kurz a odjezd

3. den neděle do 15.00

  • Pomalá snídaně, švédský stůl 
  • Obědový kurz, téma hovězí (práce s masem, porcování):
    • Polévka Pho z hovězího vývaru (Asie)
    • Korejské hovězí s brokolicí, udon nudle, teriyaki omáčka (Asie)
    • Představení exotických koření a bylinek
    • Nápoje
  • Poslední relax a odjezd

 

CENA OBSAHUJE

Ubytování na 2 noci s plnou penzí (samostatné pokoje a sociálky), 3 kurzy vaření vč. surovin a konzumace, další drobné občerstvení v průběhu pobytu, volitelná degustace vín oba večery a nealko nápoje a pivo v průběhu celého pobytu.

Celková zaváděcí cena zima/jaro 2025  je 8900 Kč/osoba.
V případě objednání pobytu 2 osob v jednom pokoji je celková zaváděcí cena zima/jaro 2025 7900 Kč/osoba.
V ceně není zahrnutá doprava.

UPOZORNĚNÍ: v případě, že se vyhlášený termín neobsadí alespoň 10 účastníky, pořadatel si vyhrazuje právo  termín zrušit nejpozději 7 dní před konáním akce. Zaplacená částka bude klientům vrácena.

ZAUJAL VÁS TENTO VÝLET?

Chcete si parádně zavařit a odpočinout? Chcete si osvojit autentické recepty a na místě vše probrat s profesionálem? Chcete používat netradiční koření a suroviny z místního hospodářství? Zúčastněte se  Víkendu s vařením a wellness.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

Fotogalerie

SM10SM pec 2SM1SM3SM2SM5SM7SM8SM9

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana