SPECIÁLNÍ KURZY
- Studená kuchyně moderně
16.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 600Kč
Objednat
Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..
Studená kuchyně moderně - DESIGN. BARVY. CHUTĚ.
Vítejte na rautu 21. století. Představujeme teriny a veriny.
Moderní přístupy, práce s detailem, kreativný výzvy.
2x terina, 2x verina, 4x ozdoba - krása je v detailu.
Vejce Alaina Passarda vás posune k michelinské dokonalosti.
Tento kurz volně navazuje na studenou kuchyni tradičně.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
PŘÍBĚH KURZU
Vítejte v gastronomické galerii moderního umění. Tentokrát si kromě prohlídky sami připravíte umělecká díla... Klasické techniky budete kombinovat se soudobými metodami. Hlavní osou kurzu jsou techniky přípravy terin a to jak skládaných, tak presovaných. Následují techniky přípravy verin, tedy plněných skleniček a to jak vařených, tak skládaných. Nemůže chybět ani návod na přípravu efektních a jednoduchých ozdob, které dají vašim dílkům exkluzivní vzhled. Na závěr kurzu pak jedinečná a nesmrtelná specialita slavného michelinského kuchaře Alaina Passarda. Po absolvování tohoto kurzu se tak účastníkům - umělcům otevírají nekonečné hranice kreativity a variací.
CO BUDEME PŘIPRAVOVAT?
-
Barevné papriky a feta v cuketě (presované teriny)
Bazalkový kaviár (zdobení) -
Makrela, pstruh a šafránové brambory (skládané teriny)
Chipsy ze sušené kůže (zdobení) -
Uzené květákové pyré, krémový hrášek s lanýži (vařené veriny)
Fazolovo-lanýžový chips (zdobení) -
Mousse z uzeného lososa a quacamole s tymiánovo-citrónovým chipsem (skládané veriny)
Chips z rýžového papíru (zdobení) -
Vejce podle Alaina Passarda
NAUČÍME VÁS
-
Pracovat se skleničkami a formami
-
Probudit v sobě vášeň pro teriny a veriny
-
Kombinovat klasické a moderní techniky v gastronomii
-
Používat správné suroviny tak, aby vše drželo pohromadě
-
Připravovat moderní dekorativní jedlé komponenty
-
Stylizovat a komponovat fingerfoods na raut
... a různé tipy a dovednosti, potřebné pro realizaci oslnivého cateringu.
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Studená kuchyně moderně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.