• Studená kuchyně moderně
    16.10.2024 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
    Objednat
Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Roční VIP klub a další..

Studená kuchyně moderně - DESIGN. BARVY. CHUTĚ.

Studená kuchyně moderně - DESIGN. BARVY. CHUTĚ.

Vítejte na rautu 21. století. Představujeme teriny a veriny.

Moderní přístupy, práce s detailem, kreativný výzvy.

2x terina, 2x verina, 4x ozdoba - krása je v detailu.

Vejce Alaina Passarda vás posune k michelinské dokonalosti.

Tento kurz volně navazuje na studenou kuchyni tradičně. 

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

PŘÍBĚH KURZU

Vítejte v gastronomické galerii moderního umění. Tentokrát si kromě prohlídky sami připravíte umělecká díla... Klasické techniky budete kombinovat se soudobými metodami. Hlavní osou kurzu jsou techniky přípravy terin a to jak skládaných, tak presovaných.  Následují techniky přípravy verin, tedy plněných skleniček a to jak vařených, tak skládaných. Nemůže chybět ani návod na přípravu efektních a jednoduchých ozdob, které dají vašim dílkům exkluzivní vzhled. Na závěr kurzu pak jedinečná a nesmrtelná specialita slavného michelinského kuchaře Alaina Passarda. Po absolvování tohoto kurzu se tak účastníkům - umělcům otevírají nekonečné hranice kreativity a variací.

CO BUDEME PŘIPRAVOVAT?

  • Barevné papriky a feta v cuketě (presované teriny)
    Bazalkový kaviár (zdobení)

  • Makrela, pstruh a šafránové brambory (skládané teriny)
    Chipsy ze sušené kůže (zdobení)

  • Uzené květákové pyré, krémový hrášek s lanýži (vařené veriny)
    Fazolovo-lanýžový chips (zdobení)

  • Mousse z uzeného lososa a quacamole s tymiánovo-citrónovým chipsem (skládané veriny)
    Chips z rýžového papíru (zdobení)

  • Vejce podle Alaina Passarda

NAUČÍME VÁS

  • Pracovat se skleničkami a formami

  • Probudit v sobě vášeň pro teriny a veriny

  • Kombinovat klasické a moderní techniky v gastronomii

  • Používat správné suroviny tak, aby vše drželo pohromadě

  • Připravovat moderní dekorativní jedlé komponenty

  • Stylizovat a komponovat fingerfoods na raut

... a  různé tipy a dovednosti, potřebné pro realizaci oslnivého cateringu.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Studená kuchyně moderně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Studena verinyStudena makrelaStudena 3xStudena passardovo vejce

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana