• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

Celodenní kurz Studené kuchyně

Studená kuchyně tradičně - HURÁ NA RAUT!

Tipy, triky, rady. Dozvíte se vše co chcete ke studené kuchyni vědět.

Co je možné zvládnou v domácích podmínkách za pár hodin?

Základní suroviny, velkolepé dílo. Překvapte sebe i hosty.

Na tento kurz volně navazuje Studené kuchyně moderně.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 


 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Obrňte se trpělivostí a připravte se na tvůrčí práci, díky které připravíte efektní rautové menu. A nemyslete si, že když je to "studené" bude to také snadné. Opak je pravdou. Tématem kurzu je česká i mezinárodní studená kuchyně vhodná pro sváteční příležitosti, rauty, ale třeba i domácí pohoštění. Ukážeme vám, jak se studenou kuchyní pracují profesionální kuchaři a poradíme tipy a triky, které se jinde nedozvíte

Co budeme PŘIPRAVOVAT?

  • Rybí terina plněná špenátem s koprovým dipem a lososovým kaviárem

  • Provensálská paštika z kachních jater s brusinkovou omáčkou

  • Kuřecí galantýna plněná anglickou slaninou a bylinkami, sweet-chilli omáčka

  • Kanapky:

    • Pěna z modrého sýra, vlašský ořech, hroznové víno

    • Pěna z uzeného lososa s koprem a lososovým kaviárem

    • Šunková pěna

    • Kanapka z konfitovaného bůčku s hořčicí a kyselou okurkou

Naučíme vás

  • Pracovat s potravinářskou folií i formami

  • Připravit paštiku a teriny ve vodní lázni

  • Vymixovat hladkou rybí pěnu

  • Stanovit vhodné časy nutné k zatuhnutí

  • Využít ovoce, zeleninu a bylinky a vhodně je zkombinovat s masovými výrobky a pěnami

  • Ozdobit studenou mísu a připravit rautový stůl

  • Jak řešit nepříjemné situace (např. sražený krém nebo hrudky v paštice)

... a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Studená kuchyně tradičně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Studena rybi terinaStudena pastikaStudena galantynaStudena galantynaStudena tac

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana