Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Jediný kurz studené kuchyně vedený špičkovým kuchařem.
Tipy, triky, rady. Dozvíte se vše co chcete ke studené kuchyni vědět.
Co je možné zvládnou v domácích podmínkách za pár hodin?
Základní suroviny, velkolepé dílo. Překvapte sebe i hosty.
Kurz vypisujeme 1x za pololetí.
Obrňte se trpělivostí a připravte se na tvůrčí práci, díky které připravíte efektní rautové menu. A nemyslete si, že když je to "studené" bude to také snadné. Opak je pravdou. Tématem kurzu je česká i mezinárodní studená kuchyně vhodná pro sváteční příležitosti, rauty, ale třeba i domácí pohoštění. Ukážeme vám, jak se studenou kuchyní pracují profesionální kuchaři a poradíme tipy a triky, které se jinde nedozvíte.
Rybí terina plněná špenátem s koprovým dipem a lososovým kaviárem
Provensálská paštika z kachních jater s brusinkovou omáčkou
Kuřecí galantýna plněná anglickou slaninou a bylinkami, sweet-chilli omáčka
Kanapky:
Pěna z modrého sýra, vlašský ořech, hroznové víno
Pěna z uzeného lososa s koprem a lososovým kaviárem
Šunková pěna
Kanapka z konfitovaného bůčku s hořčicí a kyselou okurkou
Pracovat s potravinářskou folií i formami
Připravit paštiku a teriny ve vodní lázni
Vymixovat hladkou rybí pěnu
Stanovit vhodné časy nutné k zatuhnutí
Využít ovoce, zeleninu a bylinky a vhodně je zkombinovat s masovými výrobky a pěnami
Ozdobit studenou mísu a připravit rautový stůl
Jak řešit nepříjemné situace (např. sražený krém nebo hrudky v paštice)
... a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Studená kuchyně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.