• Připravujeme
    25 600Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

Roční VIP klub 2025 - THE BEST OF OLA KALA. Z ČECH NA KONEC SVĚTA.

Roční VIP klub 2025 - THE BEST OF OLA KALA. Z ČECH NA KONEC SVĚTA.

Pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu máme vždy exkluzivní menu.

5 lektorů8 lekcí "na míru", nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu jedno pondělí v měsíci.

Japonsko, Indonésie, Kambodža, Itálie alá GamberoRosso, Japonsko, Šumava, Beskydy, Slovensko.

Výborná jídla + výborná vína + výborná parta = VIP klub.

Bezkonkurenční cena 3200 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).

Možnost vynechat 2 lekce/rok a vybrat si jiný kurz Ola Kala. Nebo můžete pozvat náhradníka.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 14 druhů vín (je součástí našich kurzů vaření).

PŘÍBĚH KURZU

Od února do listopadu mimo léta se pravidelně schází uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří se rádi odreagují při vaření a ocení společnou přípravu netradičních menu navržených profíky v gastronomii. Všechna menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2025. V průběhu lekcí se jde více do hloubky než při běžných kurzech, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství. V roce 2025 se před svými žáky vyšvihne celkem 5 profesorů v kuchyni. Ostřílené harcovníky Dušana Svobodu a Luboše Rychvalského doplní ambiciózní trio Yazan Manjah, Jakub Mužík a Tomáš Rott. Tento rok vyrazíme z našich Československých luhů a hájů a při objevitelské cestě nakoukneme pod pokličku mnoha exotických kuchyní, abychom se zas v klidu vrátili domů. Čeká vás příběh, který by se třeba mohl jmenovat "z Československa na konec světa a zpátky". 

Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, společné zážitky, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte.

Dušan svoboda

DUŠAN SVOBODA (Šumava, Slovensko, Beskydy, Sicílie)

Milí účastníci Ročního VIP klubu 2025. Z hor, lesa, řek, moře, na sucho či z těsta. Společné vaření je naše dlouhá cesta:-). V rondonu a s nabroušenými noži se na vás těší Dušan. A nezapomeňte. Co si v Ola Kala uvaříme, to si také sníme.

Luboš rychvalský

LUBOŠ RYCHVALSKÝ (Indonésie)

Měl jsem to štěstí, že můj bratranec pracoval léta na velvyslanectví v Jakartě. A tak jsem měl komfortní možnost poznat kuchyni, chutě a vůně místních warungů, neboli kiosků, kterých jsou stovky a každý má svůj specifický charakter. Někde smaží nudle, jinde rýži, v dalších obojí. Vždy po svém a originálním způsobem, ale také vždy čerstvé a neodolatelně svěží jídlo. Rendangy, Sataye, saláty, polévky Bakso a ty omáčky, sambaly, ketjapy, kacangy...s tím vším bych vás chtěl seznámit v indonézském kurzu Ola Kala.

YAZAN manjah

YAZAN MANJAH (Kambodža)

Přijďte na můj kulinářský kurz a ponořte se do světa kambodžských chutí, které mě okouzlily. Prožijte se mnou vášeň pro pepř, jehož rozmanité varianty a vůně budeme ochutnávat a rozpoznávat. Nechám vás se unést bohatstvím kambodžské gastronomie.

JAKUB mužík

JAKUB MUŽÍK (Japonsko)

Nechte se okouzlit krásou a jednoduchostí japonské kuchyně. Společně si připravíme to, co je v této zemi nejtypičtější, ale i to, na co se mistři učí 30 let. Dokonalá rýže nejvyšší jakosti bude základ a nezapomeneme ani na kvalitní saké. Naše Japonsko ještě doplníme o pár japonských slovíček a nahlédneme i do historie této nádherné země. 

Tomáš rott

TOMÁŠ ROTT (Itálie alá GamberoRosso)

Připravujeme pro Vás.

CO BUDEME VAŘIT V ROCE 2025

Zima/jaro 2025: vždy jedno pondělí v měsících únor-červen, 3.2., 10.3., 7.4., 12.5., 2.6.
Podzim/zima 2025: vždy jedno pondělí v měsících září, říjen, listopad, 15.9., 13.10., 3.11.

3.2. Dušan Slovensko
10.3. Luboš, Indonésie
7.4. Dušan, Šumava
12.5. Tomáš, Itálie alá GamberoRosso
2.6. Yazan, Kambodža
15.9. Dušan, Sicílie
13.10. Jakub, Japonsko
3.11. Dušan, Beskydy

*Ola Kala si vyhrazuje možnost z nepředvídatelných důvodů změnit vyhlášené téma či termín.

MENU DUŠAN SVOBODA 

SLOVENSKO, 3.2.

  • Halušky s kapustou a omáčkou a chipsy z uzeného oštěpku
  • Fazolová polévka s uzenou slaninou a paprikou
  • Živáňská pečeně s klobásou, paprikou a bramborami
  • Slovenské pampůšky s rybízovou marmeládou a šlehačkou

ŠUMAVA, 7.4.

  • Kapří hranolky se zelným salátem
  • Kulajda s houbami a křepelčím vajíčkem
  • Jelení ragú s domácími bramboráky
  • Boží milosti s hruškovou rozvařeninou

SICÍLIE, 15.9.

  • Arancini s telecím ragú
  • Grilovaný mečoun s caponatou
  • Citrónové kuře s kuskusem s citrusy, rozinkami a mátou
  • Cannoli plněné ricottou a pistáciemi

BESKYDY, 3.11.

  • Pstruh s jablečným křenem a marinovanými jablky
  • Kyselice s bramborami, smetanou a klobásou
  • Grilovaná jehněčí panenka na majoránce, šťouchané pečené brambory s cibulí a slaninou, kadeřávek restovaný na másle
  • Kokše s povidly, švestkami flambovanými na slivovici a zakysaná smetana

MENU LUBOŠ RYCHVALSKÝ, INDONÉSIE, 10.3.

  • Gado Gado (míchaný salát se smaženými vejci)
  • Satai variace (kuřecí, hovězí a krevetové špízky na grilu s omáčkami sambal)
  • Nasi Goreng (smažená rýže)
  • Klepon dessert (sladké rýžové kuličky)

MENU TOMÁŠ ROTT, itálie alá Gamberorosso, 12.5.

  • Menu je v přípravě (mj. zahrnuje sous-vide a recepty vyhlášeného bistra GamberoRosso)

MENU YAZAN MANJAH, KAMBODŽA, 2.6.

  • Chai yor (jarní závitky s vepřovým masem a sladkokyselým dipem)
  • Lok lak (restované hovězí, vejce, rajčata, jasmínová rýže, zálivka z červeného pepře)
  • A Mok (rybí kari s mladou zeleninou, vaječné nudle)
  • Num Creme Ma-Nor (ananasový puding s vanilkou)

 

MENU JAKUB MUŽÍK, JAPONSKO, 13.10.
 

  • Tuňák na tři způsoby: 

       Tataki, marinovaný a lehce opečený v sezamové krustě
       Nigiri, syrové plátky s wasabi na kopečku rýže
       Gunkanmaki, škrábaný tataráček s japonskou cibulkou
       ...vše doplněné excelentním saké

  • Gyoza knedlíčky z domácího těsta s hovězím masem, sezamová omáčka
  • Miso rámen s nudlemi z Hokaida, Tokijské vejce, křupavý bůček, zelenina
  • Variace sushi:

       Zeleninové maki s okurkou
       Lososové uramaki, shiso kopřiva, katsuo

  • Zmrzlina z černého sezamu s čerstvým ovocem

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 14. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 25 600 Kč/8 lekcí, tzn. 3 200 Kč včetně DPH za každou lekci 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská a italská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2025Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana