SPECIÁLNÍ KURZY
- Připravujeme 25 600Kč

Dušan Svoboda
Dušan je jedním z hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.
.jpg)
Roční VIP klub 2025 - THE BEST OF OLA KALA. Z ČECH NA KONEC SVĚTA.
Pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu máme vždy exkluzivní menu.
5 lektorů, 8 lekcí "na míru", nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu jedno pondělí v měsíci.
Japonsko, Indonésie, Kambodža, Itálie alá GamberoRosso, Japonsko, Šumava, Beskydy, Slovensko.
Výborná jídla + výborná vína + výborná parta = VIP klub.
Bezkonkurenční cena 3200 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).
Možnost vynechat 2 lekce/rok a vybrat si jiný kurz Ola Kala. Nebo můžete pozvat náhradníka.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 14 druhů vín (je součástí našich kurzů vaření).
PŘÍBĚH KURZU
Od února do listopadu mimo léta se pravidelně schází uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří se rádi odreagují při vaření a ocení společnou přípravu netradičních menu navržených profíky v gastronomii. Všechna menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2025. V průběhu lekcí se jde více do hloubky než při běžných kurzech, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství. V roce 2025 se před svými žáky vyšvihne celkem 5 profesorů v kuchyni. Ostřílené harcovníky Dušana Svobodu a Luboše Rychvalského doplní ambiciózní trio Yazan Manjah, Jakub Mužík a Tomáš Rott. Tento rok vyrazíme z našich Československých luhů a hájů a při objevitelské cestě nakoukneme pod pokličku mnoha exotických kuchyní, abychom se zas v klidu vrátili domů. Čeká vás příběh, který by se třeba mohl jmenovat "z Československa na konec světa a zpátky".
Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, společné zážitky, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte.
CO BUDEME VAŘIT V ROCE 2025
Zima/jaro 2025: vždy jedno pondělí v měsících únor-červen, 3.2., 10.3., 7.4., 12.5., 2.6.
Podzim/zima 2025: vždy jedno pondělí v měsících září, říjen, listopad, 15.9., 13.10., 3.11.
3.2. Dušan Slovensko
10.3. Luboš, Indonésie
7.4. Dušan, Šumava
12.5. Tomáš, Itálie alá GamberoRosso
2.6. Yazan, Kambodža
15.9. Dušan, Sicílie
13.10. Jakub, Japonsko
3.11. Dušan, Beskydy
*Ola Kala si vyhrazuje možnost z nepředvídatelných důvodů změnit vyhlášené téma či termín.
MENU DUŠAN SVOBODA
SLOVENSKO, 3.2.
- Halušky s kapustou a omáčkou a chipsy z uzeného oštěpku
- Fazolová polévka s uzenou slaninou a paprikou
- Živáňská pečeně s klobásou, paprikou a bramborami
- Slovenské pampůšky s rybízovou marmeládou a šlehačkou
ŠUMAVA, 7.4.
- Kapří hranolky se zelným salátem
- Kulajda s houbami a křepelčím vajíčkem
- Jelení ragú s domácími bramboráky
- Boží milosti s hruškovou rozvařeninou
SICÍLIE, 15.9.
- Arancini s telecím ragú
- Grilovaný mečoun s caponatou
- Citrónové kuře s kuskusem s citrusy, rozinkami a mátou
- Cannoli plněné ricottou a pistáciemi
BESKYDY, 3.11.
- Pstruh s jablečným křenem a marinovanými jablky
- Kyselice s bramborami, smetanou a klobásou
- Grilovaná jehněčí panenka na majoránce, šťouchané pečené brambory s cibulí a slaninou, kadeřávek restovaný na másle
- Kokše s povidly, švestkami flambovanými na slivovici a zakysaná smetana
MENU LUBOŠ RYCHVALSKÝ, INDONÉSIE, 10.3.
- Gado Gado (míchaný salát se smaženými vejci)
- Satai variace (kuřecí, hovězí a krevetové špízky na grilu s omáčkami sambal)
- Nasi Goreng (smažená rýže)
- Klepon dessert (sladké rýžové kuličky)
MENU TOMÁŠ ROTT, itálie alá Gamberorosso, 12.5.
- Menu je v přípravě (mj. zahrnuje sous-vide a recepty vyhlášeného bistra GamberoRosso)
MENU YAZAN MANJAH, KAMBODŽA, 2.6.
- Chai yor (jarní závitky s vepřovým masem a sladkokyselým dipem)
- Lok lak (restované hovězí, vejce, rajčata, jasmínová rýže, zálivka z červeného pepře)
- A Mok (rybí kari s mladou zeleninou, vaječné nudle)
- Num Creme Ma-Nor (ananasový puding s vanilkou)
MENU JAKUB MUŽÍK, JAPONSKO, 13.10.
- Tuňák na tři způsoby:
Tataki, marinovaný a lehce opečený v sezamové krustě
Nigiri, syrové plátky s wasabi na kopečku rýže
Gunkanmaki, škrábaný tataráček s japonskou cibulkou
...vše doplněné excelentním saké
- Gyoza knedlíčky z domácího těsta s hovězím masem, sezamová omáčka
- Miso rámen s nudlemi z Hokaida, Tokijské vejce, křupavý bůček, zelenina
- Variace sushi:
Zeleninové maki s okurkou
Lososové uramaki, shiso kopřiva, katsuo
- Zmrzlina z černého sezamu s čerstvým ovocem
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 14. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 25 600 Kč/8 lekcí, tzn. 3 200 Kč včetně DPH za každou lekci
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská a italská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2025. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.