• Připravujeme
    24 800Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

Roční VIP klub 2024 - CESTA KOLEM SVĚTA. 8x TOP GASTRONOMIE.

Roční VIP klub 2024 - CESTA KOLEM SVĚTA. 8x TOP GASTRONOMIE.

Pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu máme vždy exkluzivní menu.

2 lektoři8 lekcí "na míru", nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu jedno pondělí v měsíci.

Belgie, Skandinávie, Maďarsko, Alpy s Dušanem, Řecko, Maroko, Thajsko, Indie s Lubošem

Výborná jídla + výborná vína + výborná parta = VIP klub (NEJ reference z let 2018-2021)

Bezkonkurenční cena 3100 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).

Možnost vynechat 2 lekce/rok a vybrat si jiný kurz Ola Kala. Nebo můžete pozvat náhradníka.

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 14 druhů francouzských, italských vín (je součástí našich kurzů vaření).

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Od února do prosince mimo léta se pravidelně schází uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří se rádi odreagují při vaření a ocení společnou přípravu netradičních menu navržených profíky v gastronomii. Všechna menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2024. V průběhu lekcí se jde více do hloubky než při běžných kurzech, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství. V roce 2024 pro vás chystáme změnu, roční kurz nepovede pokaždé stejný lektor, ale hned dva. Domníváme se, že porovnání přístupu a nabrání zkušeností z více zdrojů může být pro naše klienty inspirující. Řídíme se úslovím "víc hlav víc ví"😃. Vydejme se společně na gastronomickou plavbu kolem světa.

Vítáme tímto na palubě kapitána Dušana Svobodu a kormidelníka Luboše Rychvalského. Teď zbývá jen doplnit posádku a  můžeme vyplout!

Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, společné zážitky, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte.
 

DUŠAN SVOBODA

 Dusan svoboda gril

Dušan je náš stálý lektor a má za sebou tři úspěšné Roční kluby v minulých letech v roli hlavního šéfkuchaře. Vymyslel a s klienty také uvařil excelentní meníčka se zaměřením na sezónní suroviny v každém období nebo na maníčka vždy vycházející z jedné hlavní suroviny. Více o Dušanovi v jeho medajlonku na stránkách Ola Kala.

V Ročním VIP klubu 2024 Dušan povede 4 kurzy a navštívíme s ním Belgii, Skandinávii, Maďarsko a Alpy.

 

LUBOŠ RYCHVALSKÝ

LUBOS

Luboš je náš stálý lektor především italských a asijských kurzů. Během své dlouhé gastronomické štace zavítal do mnohých zemí na různých světadílech, kde měl příležitost vařit a zdokonalovat se v tamních kuchyních přímo u zdroje. Je velkým gastronomickým inovátorem a není náhodou, že právě on nám pomáhal s naším street food pokrmem BX, který v rámci Ola Kala Vanu nabízíme jako novinku na českém street food trhu. Více o Lubošovi v jeho medajlonku na stránkách Ola Kala.

V Ročním VIP klubu 2024 Luboš povede 4 kurzy a navštívíme s ním Řecko, Maroko, Thajsko a Indii.

CO BUDEME VAŘIT V ROCE 2024

Zima/jaro 2024: vždy jedno pondělí v měsících únor-červen, 12.2., 25.3., 15.4., 20.5., 10.6.
Podzim/zima 2024: vždy jedno pondělí v měsících září, říjen, listopad, 23.9., 14.10., 4.11.

12.2. Luboš, Thajsko
25.3. Dušan, Skandinávie
15.4. Luboš, Maroko
20.5. Dušan, Alpy
10.6. Luboš, Řecko
23.9. Dušan, Belgie
14.10. Luboš, Indie
4.11. Dušan, Maďarsko

MENU DUŠAN SVOBODA 

SKANDINÁVIE, 25.3.

  • Losos Gravlax s koprovou omáčkou a žitným chlebem
  • Severská polévka z krevet, mušlí, zeleniny a smetany
  • Pečený sobí hřbet na jalovci, s grilovanými houbami, červenou řepou, bramborami, cibulí a kořenovou zeleninou
  • Borůvkový koláč s drobenkou, podmáslím a medovinou

ALPY, 20.5.

  • Tyrolský špek se salátem z radicchia, plodů kapar a tyrolského sýra
  • Pizzoccheri (pohankové nudle) s bramborami, fenyklem, česnekem, šalvějí, mrkví, cuketou, máslem a horským sýrem
  • Grilovaný siven alpský na másle s kukuřičnou polentou a omáčkou z bílého vína, šalotky, másla a pecorina
  • Castagnole (smažené kuličky) s bombardinem a šlehačkou

BELGIE, 23.9.

  • Slávky na bílém víně s řapíkatým celerem, petrželkou, chilli, šalotkou a smetanou; bylinková bageta
  • Kuře Waterzooi, kořenová zelenina, brambory (jako polévka)
  • Králičí roláda se špenátem, grilovaná čekanka s medem a pivem
  • Vafle s ciderem, marinovanými jablky, šlehačkou a čokoládou

MAĎARSKO, 4.11.

  • Husí paštika s brusinkovou omáčkou a opečenou bagetkou
  • Mini langoš s ovčím sýrem a zakysanou smetanou, marinovaná sladkokyselá zelenina
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
  • Dort Eszterházy

MENU LUBOŠ RYCHVALSKÝ

THAJSKO, 12.2.

Thajsko mě okouzlilo na mnoho způsobů. Tím nejkrásnějším bylo však vždy jídlo podávané s úsměvem na tváři. Všudypřítomná vůně citrónové trávy, čerstvých limetkovníků, chilli a thajské bazalky se už nikdy nedá zapomenout. Do Thajska jsem začal jezdit na počátku milénia a od té doby se pravidelně vracím. Chiag Mai i Phuket jsou mé srdcovky. K těmto místům mě váže několik osobních kuchařských přátelství a kdykoli přijedu, skončím kde jinde než v kuchyni. A když nevařím v restauraci, vaříme s přáteli místní domácí pokrmy. S těmi bych vás rád seznámil na tomto netradičním Ola Kala thajském kurzu.

  • Mieng Kham/ plněné listy pepřovníku
  • Phad Pak Bung Fai Daeng/ grilovaný vodní špenát
  • Suki/ smažené vepřové maso
  • Naem Khao Tod / míchaný salát se sušenými krevetami
  • Bua Loi / rýžové koule v kokosovém mléce

MAROKO, 15.4.

Maroko mně změnilo život. Z faráře jsem se stal kuchařem. Osud mě zavál do této krásné země už v mém raném mládí a kultura a gastronomie Berberů mě uchvátily natolik, že jsem setrval a vypracoval se na sous-chefa v hotelových řetězcích. Domů jsem se vrátil již s jasným plánem otevřít marockou restauraci v Praze. Přišel listopad 1989, další cesty a výpravy za poznáním exotických kuchyní a vznikl Dahab, legendární a autentická Arábie uprostřed Prahy. Vůně, chutě a zkušenosti s vámi budu rád sdílet v tomto marockém kurzu Ola Kala.

  • Shalada bortokal/ salát s pomeranči, cibulí a černými marockými olivami
  • Tagine el Ain/ Pomalu vařené jehněčí maso se zeleninou a sušeným ovocem
  • Bisteeya/ Křehký kuřecí koláč s mandlemi a skořicí
  • Kaab el ghzal/ Mandlové rohlíčky
  • Chay na'na / Tuarégský čaj s marockou mátou Nana

ŘECKO, 10.6.

V Řecku jsem se ocitl jako privátní kuchař movité rodiny a strávil více než půl roku na jejich rezidenci na ostrově Corfu. Tento botanický ráj je znám jako zahrada hojnosti. Olivy, kumquaty ale také rajčata z Arillas, dávají kuchyni z tohoto ostrova nezaměnitelný charakter. Ve volném čase jsem se spřátelil s místními kuchaři a chodíval s nimi vařit do jejich taveren. I za tak krátký čas jsem si přinesl nezměrné množství inspirací, se kterými se s vámi velice rád podělím na tomto vskutku signature Ola Kala kurzu.

  • Dolmades / řecké plněné vinné listy
  • Garides Saganaki / krevety v tomatové omáčce s feta sýrem
  • Králičí stifado / dušené králičí maso na šalotkách a řecký nadýchaný bílý chléb
  • Kumquat/ želé ze zlatých pomerančů s řeckým jogurtem a karamelizovanými ořech

INDIE, 14.10.

Říká se, že kdo se třikrát ponoří do řeky Ganga, stane se napůl Indem. A když vám místní kuchaři odhalí tajemství Masala, je kouzlo dovršeno. V Indii jsem strávil krásné čtyři měsíce poměrně náročné výpravy. Denně jsem vstřebával sílu místních koření, kouzelných bylin a magie indického jídla. Raga v indické hudbě, to jsou recepty. Vždy záleží na improvizaci a interpretaci. Masala je duší indického jídla a jídlo je duší Indie. Masala ožívá ve spojení s ghee. Masala je symfonie a ghee je orchestr. To bych vám chtěl předat na indickém kurzu Ola Kala.

  • Dahi Puri & Mani Puri/ plněné smažené kuličky puri
  • Khanda Baji Pakora/ cibulové jednohubky s jogurtovým chutney
  • Butter Chicken & paratha / kuře v tomatové omáčce/ máslový chléb paratha
  • Milk Barfi/ jemný

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 14. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 24 800 Kč/8 lekcí, tzn. 3 100 Kč včetně DPH za každou lekci 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská a italská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2024Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana