SPECIÁLNÍ KURZY
- ROČNÍ VIP KLUB 2021 - 5x TOP gastronomie. Pouze pro zvané.
15.2.2021
obsazeno
11 250Kč
.jpg)
Dušan Svoboda
Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.
.jpg)
Roční VIP klub 2021 - 5x TOP GASTRONOMIE. POUZE PRO ZVANÉ.
Pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu máme vždy exkluzivní menu.
Pod vedením špičkových kuchařů vyjedete do vyššího gastronomického patra.
2 lektoři, 5 lekcí "na míru", nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu jedno pondělí v měsíci.
Zatím vyhlášeno únor-červen, podzimní termíny po dohodě rádi připravíme.
Super jídla + vína + výborná parta = Roční VIP klub.
Bezkonkurenční cena 2250 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).
Možnost vynechat 2 lekce/rok a vybrat si jiný kurz Ola Kala.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Od února do června (a po dohodě skupiny možná znovu po létě) se pravidelně schází uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří se rádi odreagují při vaření a ocení společnou přípravu netradičních menu navržených profíky v gastronomii. Všechna menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2021, v nabídce jiných kurzů Ola Kala je nenaleznete. V průběhu lekcí se jde více do hloubky, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství. Pro rok 2021 zatím počítáme se zapojením dvou špičkových kuchařů do vedení lekcí. Role kapitána se na palubě výletního parníku s názvem "Všechny chutě ráje" zhostí Dušan Svoboda a jako prvního kormidelníka vám představíme Radka Příhonského. Teď zbývá jen doplnit posádku a můžeme vyplout!
Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte.
DUŠAN SVOBODA
Dušan je náš stálý lektor a má za sebou už tři úspěšné Roční kluby 2018, 2019 a 2020 v roli hlavního šéfkuchaře. Vymyslel a s klienty také uvařil excelentní meníčka se zaměřením na sezónní suroviny v každém období. Více o Dušanovi v jeho medajlonku na stránkách Ola Kala.
V Ročním VIP klubu 2021 Dušan připraví svoje speciální menu, které brzy představíme.
RADEK PŘÍHONSKÝ
Radek má za sebou pestré gastronomické štace, mezi něž patří například Zahrada v Opeře, Grandhotel Pupp nebo roční angažmá v restauraci La Vierge v Jihoafrické republice. Má také bohaté zkušenosti z gastronomie v diplomatických službách, kdy mj. vařil a vymýšlel menu pro vyhlášeného gurmána Karla Schwarzenbergra. Více o Radkovi v jeho medajlonku na stránkách Ola Kala.
V Ročním VIP klubu 2021 povede Radek 2 kurzy, v jednom se zaměří se na legendární Wellington a ve druhém nám představí svou oblíbenou zahraniční kuchyni.
CO BUDEME VAŘIT V ROCE 2021
Zima/jaro 2021 (vždy pondělí): 15.2., 22.3., 19.4., 10.5., 7.6.
Podzim/zima 2021: po dohodě VIP skupiny vyhlásíme i podzimní termíny (opět 2 250 Kč/kurz)
MENU DUŠAN SVOBODA
Připravujeme....
MENU RADEK PŘÍHONSKÝ
Hovězí Wellington
- Macerovaný meloun se zázvorem sous-vide s olivami kalamata a feta sýrem
- Polévka Vichissoise (francouzský pórkový krém)
- Hovězí Wellington, máslová zelenina a opečené brambory
- Lanýžový koláč
UKÁZKOVÁ MENU ROČNÍHO KLUBU 2020 A 2019
2020
V hlavní roli hrášek
- Hráškový mouse s pošírovaným křepelčím vajíčkem a uzeným pstruhem
- Hráškový krém s mátou a jablkem, jablečný julienne, máslové krutony, creme fraiche
- Grilovaný candát na másle a kmíně, hráškové puré a restovaný hrášek na másle
- Hráškový creme brulée, coulis ze sušených meruněk a sečuánského pepře
V hlavní roli čokoláda
- Terina foie gras s omáčkou z bílé čokolády a chilli
- Parmezánové risotto se strouhanou čokoládou a petrželkovou pěnou
- Dančí hřbet na rozmarýnu a jalovci s omáčkou z čokolády a kávy, bramborové resty a grilované baby karotky
- Čokoládový lanýžový dortík s lesními plody a zmrzlinou ze slaného karamelu
Králík 3x jinak
- Zadní králičí běhy sous vide s máslovou zeleninou, listovým špenátem a bramborovými knedlíčky
- Salát z trhaného králičího masa, medovo-hořčičný dresink se sezónním ovocem
- Králičí hřbet ve slanině s čerstvými houbami, restovaná zelenina s kuskusem
- Wonton křupavý košíček plněný mangem
V hlavní roli špenát
- Špenátový salát s polníčkem, rukolou, slaninou a máslovými krutony
- Pečený mořský ďas, bramborovo-špenátové pyré, omáčka Beurre blanc a fava fazolky
- Grilované baby kuře na bylinkách s restovaným špenátem na másle a česneku
- Špenátové lívance s jablky, domácí pribináček, kdoulovo-rakytníková zavařenina
V hlavní roli hruška
- Hruškovo-bramborový krém se sýrovými krutony
- Gnocchi s hruškou, gorgonzolou, vlaškými ořechy a redukcí aceta balsamica
- Grilovaný telecí hanger steak s hruškovým sufle, lanýžovou omáčkou a restovanou baby zeleninou
- Čokoládový fondán, hruškové coulis a hruškový sorbet
V hlavní roli dýně
- Kachní játra na tymiánu, slanině, cibulce a dýni
- Dýňové risotto s mascarpone a dýňovým olejem, pražená dýňová semínka a celerová sláma
- Jelení ossobuco s vinnou omáčkou, dýňové puré, dyňový knedlík, restovaná kapusta
- Dýňový cheesecake, malinové coulis, zakysaná smetana, kokosová zmrzlina
2019
Prase domácí
- Remuláda z vepřového kolene s kaparovou omáčkou
- Selečí grilovaná kotletka, cidrová omáčka, jablka v šafránu, chlebové pyré
- Jablkový Tarte Tatin
Jehněčí
- Grilovaná jehněčí panenka, rozmarýnové glace, restovaná kapusta na slanině, česnekové pyré
- Pomalu pečené jehněčí kolínko, pastiňákové pyré, konfitovaný česnek, restovaný špenát
- Creme brulée z černého rybízu
Medvědí česnek
- Krém z medvědího česneku s uzeným pstruhem
- Rizoto z medvědího česneku s pečeným krocaním prsem
- Grilovaný hovězí entrecote, nádivka z medvědího česneku, tymiánové glace, restovaný medvědí česnek
Chřest – královská zelenina
- Tataráček z chřestu se sušenými rajčaty, kapary a vinigretem
- Chřestová polévka s růžičkami uzeného lososa
- Plněné prsíčko z perličky sušenou šunkou, chřest na másle, rajčatová salsa
Úprava mořských plodů, ryb, salátů a jahod
- Tuňákové tataki, řasy wakame, teriyaki omáčka
- Krevety v pikantní tempuře s thajským salátkem
- Slávky na bílém víně
- Jahodový tatarák, redukce aceta balsamica, mascarpone
Dary našich lesů
- Liškové tagliatelle
- Kotrč na smetaně s bažantí kroketou, bramborová kaše
- Srnčí lýtko na červeném víně, domácí krokety
- Pekanový koláč s rakytníkem a Chantilly krémem
Podzimní polévky
- Dýňová polévka se smaženým cuketovým julienne, dýňový olej a semínka
- Krém z černého kořene, grilované foie gras a lanýžový olej
- Topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata
- Studená melounová polévka se zakysanou smetanou, mátou a melounovou vodkou
Paní husa – Svatý Martin
- Husí rillettes s hořčicovou majonézou a okurkami kornišon, chléb
- Grilované husí prso na akátovém medu s levandulí, pyré z červeného zelí, kapusta a mini bramborový knedlík s vinnou omáčkou
- Karamelový koláč s ořechy, marinovaná hruška ve svatomartinském víně, vinný sabajon, švestkový sorbet
Vánoční menu (na přání klientů)
- Krémová rybí polévka s knedlíčky
- Houbový kuba
- Houbový kubaLosos Welington s omáčkou Bernaise a grilovanou zeleninou
-
Crépe Suzette
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 14. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: Platby je možno uhradit buď najednou nebo na splátky.
Celková cena za 5 lekcí Ročního VIP klubu činí 11 250 Kč (2 250 Kč za každou lekci)
Celkovou cenu je možné poukázat v těchto splátkách (stále 2 250 Kč za každou lekci)
- do 31.1. 2021 – 6 000 Kč
- do 31.3. 2021 – 5 250 Kč
Prosíme o vaše závazné rezervace na náš email do 30.12. 2020, instrukce k platbě budou zaslány po obdržení rezervace.
Lekce nejsou prodejné samostatně. V případě překročení kapacity obsadíme kurz podle pořádí (data) rezervace.
Máte možnost 2 lekce z 5 vynechat a vybrat si místo nich jiný volný kurz Ola Kala v hodnotě do 2 900 Kč. V případě, že se nebudete moci některé lekce zúčastnit, můžete za sebe poslat náhradníka.
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům věnována na prvním kurzu
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2021. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Autentické fotografie z Ročního klubu 2018, 2019 a 2020