• Připravujeme
    20 250Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Roční VIP klub 2020 - THE BEST OF OLA KALA.

Roční VIP klub 2020 - THE BEST OF. POUZE PRO ZVANÉ.

Pro uzavřenou skupinu Ročního VIP klubu máme vždy exkluzivní menu.

Pod vedením špičkových kuchařů vyjedete do vyššího gastronomického patra.

2 lektoři8 speciálních lekcí, nenapodobitelná atmosféra uzavřeného klubu jedno pondělí v měsíci.

Výborná jídla + výborná vína + výborná parta = Roční VIP klub (k dispozici reference z let 2018 i 2019)

Bezkonkurenční cena 2250 Kč za jednu lekci (možnost úhrady na splátky).

Možnost vynechat 3 lekce/rok a vybrat si jiný kurz Ola Kala. Nebo můžete pozvat náhradníka.

 

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Od února do prosince mimo léta se pravidelně schází uzavřená skupina gastronomických fajnšmekrů, kteří se rádi odreagují při vaření a ocení společnou přípravu netradičních menu navržených profíky v gastronomii. Všechna menu jsou připravená speciálně pro Roční VIP klub 2020, v nabídce jiných kurzů Ola Kala je nenaleznete. V průběhu lekcí se jde více do hloubky, blíže k podstatě potěšení z gastronomie a kulinářského mistrovství. V roce 2020 pro vás chystáme změnu, roční kurz nepovede pokaždé stejný lektor, ale hned dva. Domníváme se, že porovnání přístupu a nabrání zkušeností z více zdrojů může být pro naše klienty inspirující. V letošním ročníku se tedy řídíme úslovím "víc hlav víc ví"😃.

Vítáme tímto na palubě kapitána Dušana Svobodu a kormidelníka Radka Příhonského. Teď zbývá jen doplnit posádku a  můžeme vyplout!

Roční VIP klub není jenom kurz. Je to příběh, jsou to emoce, je to cesta za něčím, na co se každý měsíc těšíte.
 

DUŠAN SVOBODA

Dusan svoboda gril

Dušan je náš stálý lektor a má za sebou dva úspěšné Roční kluby 2018 a 2019 v roli hlavního šéfkuchaře. Vymyslel a s klienty také uvařil excelentní meníčka se zaměřením na sezónní suroviny v každém období. Více o Dušanovi v jeho medajlonku na stránkách Ola Kala.

V Ročním VIP klubu 2020 Dušan povede 6 kurzů a tentokrát svá menu zaměří vždy na zpracování jedné hlavní suroviny, okolo které bude sestaveno celé menu vč. dezertu (čokoláda, hrášek, dýně, atp.).

 

RADEK PŘÍHONSKÝ

Radek prihonsky

Radek je služebně nejstarší z lektorů Ročního VIP klubu a to také nasvědčuje, že má za sebou pestré gastronomické štace. Zdání v tomto případě neklame. Jsou jimi mezi mnohými například Zahrada v Opeře, Grandhotel Pupp nebo roční angažmá v restauraci La Vierge v Jihoafrické republice. Má také bohaté zkušenosti z gastronomie v diplomatických službách, ať už pro různé recepce na českých ambasádách v zahraničí nebo přímo na Ministerstvu zahraničních věcí v období ministrování vyhlášeného gurmána Karla Schwarzenbergra. Klienti Ročního VIP klubu jsou další "významnou delegací" Radkova gastronomického umu.

V Ročním VIP klubu 2020 Radek povede 2 kurzy a  zaměří se na komplet zpracování králíka a legendární Wellington.

CO BUDEME VAŘIT v roce 2020

Zima/jaro 2020: 24.2., 30.3., 20.4. 11.5., 8.6.

Podzim/zima 2020: vždy jedno pondělí v měsících září, říjem, listopad, prosinec

Menu Dušan Svoboda (JARO)

V hlavní roli hrášek

  • Hráškový mouse s pošírovaným křepelčím vajíčkem a uzeným pstruhem
  • Hráškový krém s mátou a jablkem, jablečný julienne, máslové krutony, creme fraiche
  • Grilovaný candát na másle a kmíně, hráškové puré a restovaný hrášek na másle
  • Hráškový creme brulée, coulis ze sušených meruněk a sečuánského pepře

V hlavní roli čokoláda

  • Terina foie gras s omáčkou z bílé čokolády a chilli
  • Parmezánové risotto se strouhanou čokoládou a petrželkovou pěnou
  • Dančí hřbet na rozmarýnu a jalovci s omáčkou z čokolády a kávy, bramborové resty a grilované baby karotky
  • Čokoládový lanýžový dortík s lesními plody a zmrzlinou ze slaného karamelu

MENU DUŠAN SVOBODA (PODZIM)

31.8. V hlavní roli špenát

  • Špenátový salát s polníčkem, rukolou, slaninou a máslovými krutony
  • Pečený mořský ďas, bramborovo-špenátové pyré, omáčka Beurre blanc a fava fazolky
  • Grilované baby kuře na bylinkách s restovaným špenátem na másle a česneku
  • Špenátové lívance s jablky, domácí pribináček, kdoulovo-rakytníková zavařenina

14.9. V hlavní roli hruška

  • Hruškovo-bramborový krém se sýrovými krutony
  • Gnocchi s hruškou, gorgonzolou, vlaškými ořechy a redukcí aceta balsamica
  • Grilovaný telecí hanger steak s hruškovým sufle, lanýžovou omáčkou a restovanou baby zeleninou
  • Čokoládový fondán, hruškové coulis a hruškový sorbet

19.10. V hlavní roli dýně

  • Kachní játra na tymiánu, slanině, cibulce a dýni
  • Dýňové risotto s mascarpone a dýňovým olejem, pražená dýňová semínka a celerová sláma
  • Jelení ossobuco s vinnou omáčkou, dýňové puré, dyňový knedlík, restovaná kapusta
  • Dýňový cheesecake, malinové coulis, zakysaná smetana, kokosová zmrzlina

30.11 Vánoční překvapení

MENU radek příhonský (Jaro, podzim)

Králík 3x jinak

  • Zadní králičí běhy sous vide s máslovou zeleninou, listovým špenátem a bramborovými knedlíčky
  • Salát z trhaného králičího masa, medovo-hořčičný dresink se sezónním ovocem
  • Králičí hřbet ve slanině s čerstvými houbami, restovaná zelenina s kuskusem
  • Wonton křupavý košíček plněný mangem

9.11. Hovězí Wellington

  • Macerovaný meloun se zázvorem sous-vide s olivami kalamata a feta sýrem
  • Polévka Vichissoise (francouzský pórkový krém)
  • Hovězí Wellington, máslová zelenina a opečené brambory
  • Lanýžový koláč

UKÁZKOVÉ MENU ROČNÍHO KLUBU 2019

Prase domácí

  • Remuláda z vepřového kolene s kaparovou omáčkou
  • Selečí grilovaná kotletka, cidrová omáčka, jablka v šafránu, chlebové pyré
  • Jablkový Tarte Tatin

Jehněčí

  • Grilovaná jehněčí panenka, rozmarýnové glace, restovaná kapusta na slanině, česnekové pyré
  • Pomalu pečené jehněčí kolínko, pastiňákové pyré, konfitovaný česnek, restovaný špenát
  • Creme brulée z černého rybízu

Medvědí česnek

  • Krém z medvědího česneku s uzeným pstruhem
  • Rizoto z medvědího česneku s pečeným krocaním prsem
  • Grilovaný hovězí entrecote, nádivka z medvědího česneku, tymiánové glace, restovaný medvědí česnek

Chřest – královská zelenina

  • Tataráček z chřestu se sušenými rajčaty, kapary a vinigretem
  • Chřestová polévka s růžičkami uzeného lososa
  • Plněné prsíčko z perličky sušenou šunkou, chřest na másle, rajčatová salsa

Úprava mořských plodů, ryb, salátů a jahod

  • Tuňákové tataki, řasy wakame, teriyaki omáčka
  • Krevety v pikantní tempuře s thajským salátkem
  • Slávky na bílém víně
  • Jahodový tatarák, redukce aceta balsamica, mascarpone

Dary našich lesů

  • Liškové tagliatelle
  • Kotrč na smetaně s bažantí kroketou, bramborová kaše
  • Srnčí lýtko na červeném víně, domácí krokety
  • Pekanový koláč s rakytníkem a Chantilly krémem

Podzimní polévky

  • Dýňová polévka se smaženým cuketovým julienne, dýňový olej a semínka
  • Krém z černého kořene, grilované foie gras a lanýžový olej
  • Topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata
  • Studená melounová polévka se zakysanou smetanou, mátou a melounovou vodkou

Paní husa – Svatý Martin

  • Husí rillettes s hořčicovou majonézou a okurkami kornišon, chléb
  • Grilované husí prso na akátovém medu s levandulí, pyré z červeného zelí, kapusta a mini bramborový knedlík s vinnou omáčkou
  • Karamelový koláč s ořechy, marinovaná hruška ve svatomartinském víně, vinný sabajon, švestkový sorbet

Vánoční menu (na přání klientů)

  • Krémová rybí polévka s knedlíčky
  • Houbový kuba
  • Houbový kubaLosos Welington s omáčkou Bernaise a grilovanou zeleninou
  • Crépe Suzette

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 14. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: Platby je možno uhradit buď najednou nebo na splátky.

Celková cena za 9 lekcí Ročního VIP klubu činí 20 250 Kč (2 250 Kč za každou lekci)
Celkovou cenu je možné poukázat v těchto splátkách (stále 2 250 Kč za každou lekci)

  • do 11.1. 2020 – 9 000 Kč
  • do 11.5. 2020 – 4 500 Kč
  • do 11.9. 2020 – 6 750 Kč

Prosíme o vaše závazné rezervace na náš email do 30.12. 2019, instrukce k platbě budou zaslány po obdržení rezervace. 
Lekce nejsou prodejné samostatně. V případě překročení kapacity obsadíme kurz podle pořádí (data) rezervace.

Máte možnost 3 lekce z 9 vynechat a vybrat si místo nich jiný volný kurz Ola Kala v hodnotě do 2 900 Kč. V případě, že se nebudete moci některé lekce zúčastnit, můžete za sebe poslat náhradníka.

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům věnována na prvním kurzu

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření ROČNÍ VIP KLUB 2020Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

 

Autentické fotografie z Ročního klubu 2018 a 2019

 

RK prase remulada RK prase talir RK prase tarte tatin RL kapusticky RK jehneci panenka RK jehneci talir RK jehneci rybiz creme RK cesnek polevka 2 RK cesnek nadivka RK cesnek talir RK chrest RK chrest tataracek RK cesnek polevka RK chrest talir RK more sushi RK more kreveta RK more slavky RK more jahody tatarak RK lesy lisky RK lesy kotrc RK lesy srnka RK lesy tagliatele RK lesy kroketa bazant RK lesy lytko RK lesy dezert RK polevky RK polevky 2 RK polevky 3 RK husa kapusta RK husa  rilettes RK husa talir RK husa hrusky RK husa dezert

Registrace do newsletteru

: