SPECIÁLNÍ KURZY
- ITÁLIE VEGETARIANA - lanýže, lilek a fazole
28.2.2021 v 16:00
volná místa
2 450Kč
KOUPIT

Václav Šulc
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.

Itálie "vegetariana" - LANÝŽE, LILEK A FAZOLE
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Italská kuchyně nutně neznamená maso. A že pizzu a pastu už umíte?
Naučte se tradiční polévku, famózní zapečený lilek a lanýžové risotto.
Parmazán téměř v hlavní roli.
A na závěr sicilské dolce, které si zamilujete.
Tak dlouho jsme jezdili ochutnávat do Itálie, až jsme si vymysleli tohle menu!
Uspokojí vegetariány i všechny milovníky italských chutí.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Každý kdo miluje Itálii podobně jako my v Ola Kala ví, že její kuchyně chutná stejně výjimečně s masem i bez něj. Během mnoha let našich italských cest jsme tam vyzkoušeli kdeco a často nejchutnější bylo to zdánlivě obyčejné, s využitím jen několika málo surovin. A parmazánu, samozřejmě:). Na tomto italském výletě ochutnáme poctivou polévku, nečekaně výtečný zapečený lilek, správné krémové risotto s elegantní chutí lanýže a na závěr k espressu sladkou dobrotu. Říká se La cucina italiana = La cucina povera. Vždy však chutná skvěle!
CO BUDEME VAŘIT
-
Toskánskou fazolovou polévku Ribollita
-
Zapečený lilek s parmazánem a rajčaty Melanzane alla parmigiana
-
Legendární lanýže v krémovém risottu Risotto al tartufo
-
Návykový dezert sicilské Cannoli
NAUČÍME VÁS
-
Výživnou jednoduchou tradiční toskánskou polévku zahuštěnou chlebem.
-
Používat parmazán jako základ italské kuchyně
-
Správné italské risotto
-
Očistit a nastrouhat lanýže
-
Zajímovou italskou verzi naší kremrole
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Itálie "vegetariana". Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
