SPECIÁLNÍ KURZY
- Připravujeme3 300Kč

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Food styling a špičková prezentace - STÁTNICE Z GASTRONOMIE
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Jedna věc je uvařit a druhá odprezentovat.
Jak na to, aby vaše jídlo nejenom chutnalo, ale i vypadalo náramně.
Představujeme unikátní kurz, při kterém si nejenom uvaříte špičkové menu, ale také ho profesionálně nastylujete několika způsoby.
Kurz food stylingu, který na trhu zatím chyběl.
Objednejte se a přineste si foťák, ať se můžete všem pochlubit:-).
Co budeme vařit a aranžovat
Tatarák z tuňáka s wasabi majonézou a lososovým kaviárem
Pečený candát na tymiánu, zámecké brambory, holandská omáčka
Grilovaná vepřová panenka s karotkovopomerančovým puré a fava fazolkami
Naučíme vás
-
Správně připravit tatarák
-
Upéct rybu tak, aby báječně chutnala i vypadala
-
Elagantně nazdobit vepřovou panenku
-
Najít vhodný poměr kvantity a prezentace na talíři
-
Naservírovat všechny pokrmy několika způsoby - vždy elegantně
-
Povznést domácí jídlo na talíři na úroveň tabule pro prezidenty
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliéra).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
Chcete se o kurzu dozvědět více?
Chcete se o kurzu vaření Food styling - špičková prezentace 3 jídel dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu