ŠPANĚLSKÁ KUCHYNĚ
- ÚVOD DO ŠPANĚLSKÉ KUCHYNĚ
28.2.2024 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat

Michal Suchánek
Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela. Nadto je to neskutečný lingvista, který zvládne kurz ve 4 jazycích.
Po návratu z Itálie a absolvování hotelovky si sbalil nejnutnější a ocitl se v Praze. Okolnosti ho zavedly do vyhlášené francouzské restaurace Bistrot de Marléne a Francie si ho získala už nadobro. Během jeho profesní dráhy na něj čekaly různé výzvy, ať už se jednalo o vlastní podnik nebo o pozici hlavního pekaře v Carrefour. Od té doby si kromě kuchtění také s radostí zapeče. Je mu vlastní kreativita v kuchyni a do popředí vždy staví kvalitní suroviny.
Michal vede kurzy v češtině, angličtině, francouzštině i italštině.
V Ola Kala vede kurzy: Hola Espaňa, Vůně Provence a další
.jpg)
Hola Espaňa - ÚVOD DO ŠPANĚLSKÉ KUCHYNĚ
Tapas, gaspacho, paella... to hlavní ze španělské kuchyně.
Neobvyklé tapas, neskutečně delikátní!
Tradiční dezert se opečenou krustou.
Zimní nebo letní verze paelly a polévky, podle období vyhlášení kurzu.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
CO BUDEME VAŘIT
-
Netradiční tapas (smažená sépie, tuňák s pečenou paprikou)
-
Gazpacho (letní období), Polévka z pečených paprik (zimní období)
-
Paella s mořskými plody (letní období), Paella Valenciana (kuře, králík, chorizo, zimní období)
-
Crema catalana
Zimní období (říjen-duben), letní období (květen-září)
NAUČÍME VÁS
-
Netradiční a nápadité tapas - neskutečně delikátní
-
Klasickou studenou osvěžující polévku z Andalusie
-
Upravit mořské plody v paelle tak, aby se neponičily
-
Tradiční verzi paelly, kterou turisté tolik neznají
-
Zacházet s flambovací pistolí
-
Klasický španělský dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu na památku
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Hola Espaňa. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.