ŠPANĚLSKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 300Kč
Michal Suchánek
Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela. Nadto je to neskutečný lingvista, který zvládne kurz ve 4 jazycích.
Po návratu z Itálie a absolvování hotelovky si sbalil nejnutnější a ocitl se v Praze. Okolnosti ho zavedly do vyhlášené francouzské restaurace Bistrot de Marléne a Francie si ho získala už nadobro. Během jeho profesní dráhy na něj čekaly různé výzvy, ať už se jednalo o vlastní podnik nebo o pozici hlavního pekaře v Carrefour. Od té doby si kromě kuchtění také s radostí zapeče. Je mu vlastní kreativita v kuchyni a do popředí vždy staví kvalitní suroviny.
Michal vede kurzy v češtině, angličtině, francouzštině i italštině.
V Ola Kala vede kurzy: Hola Espaňa, Vůně Provence a další
Hola Espaňa - ÚVOD DO ŠPANĚLSKÉ KUCHYNĚ
Tapas, gaspacho, paella... to hlavní ze španělské kuchyně.
Neobvyklé tapas, neskutečně delikátní!
Tradiční dezert se opečenou krustou.
Zimní nebo letní verze paelly a polévky, podle období vyhlášení kurzu.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
CHARAKTERISTIKA KURZU
Myslíte si, že jste už ochutnali všechny druhy tapas? Vyzkoušejte nové, které jen tak nikde nedostanete. Po delikátních chutích se zklidníte a osvěžíte u polévky. A pak přijde paella. V Itálii vám naservírují risotto, ve Španělsku paellu. Obojí je podobné, vždyť je základem rýže. Obojí je jiné a originální. Ochutnejte a naučte se výtečnou paellu ve verzi léto či zima. Crema catalana na závěr. Porovnejme tentokrát s francouzským creme brulée. Schválně, jestli najdete pět rozdílů...
CO BUDEME VAŘIT
-
Netradiční tapas (smažená sépie, tuňák s pečenou paprikou)
-
Gazpacho (letní období), Polévka z pečených paprik (zimní období)
-
Paella s mořskými plody (letní období), Paella Valenciana (kuře, králík, chorizo, zimní období)
-
Crema catalana
Zimní období (říjen-duben), letní období (květen-září)
NAUČÍME VÁS
-
Netradiční a nápadité tapas - neskutečně delikátní
-
Klasickou studenou osvěžující polévku z Andalusie
-
Upravit mořské plody v paelle tak, aby se neponičily
-
Tradiční verzi paelly, kterou turisté tolik neznají
-
Zacházet s flambovací pistolí
-
Klasický španělský dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Hola Espaňa. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.