RYBY A MOŘE
- MOŘSKÉ RYBY
3.3.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat

Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
.jpg)
Mořské ryby - SARDINKA, VLK I ĎAS. NEBOJTE SE!
Očistit a filetovat rybu? To musíte umět.
Sardinka, mořský vlk, mořský ďas s anténkou, krevety, slávky... s tím vším pracujeme.
Různé úpravy čerstvých ryb, různé chutě, nové dovednosti.
Pořádná rybí polévka, jak jí dělají ve středomoří.
A na poslední vlně připluje kaštanový crumble.
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za rok.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)`
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
příběh KURZU
Na tomto kurzu moderním způsobem zpracujete mořské ryby, které se dnes dají běžně koupit. Naučíte se je očistit, filetovat, zbavit je kostí. Založíte si jednoduchý rybí vývar ze zbytků a z toho se pak stane poctivá polévka středomořského rybáře. Ryby ochutnáte zpracované na různé způsoby, poznáte jejich různou strukturu i charakteristickou chuť. Máte rádi moře a sluníčko? Pojďte do toho. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
CO BUDEME VAŘIT
-
Rychlý rybí vývar - court bouillon
-
Livornská rybí polévka
-
Sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem
-
Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina)
-
Kaštanový crumble
NAUČÍME VÁS
-
Jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
-
Vyfiletovat a vykostit je
-
Jemně upravovat rybí maso různými způsoby
-
Zpracovat zbytky z ryb
-
Připravit výživnou rybí polévku
-
Servírovat rybu na talíř
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření MOŘSKÉ RYBY. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu