• Mořské ryby - SARDINKA, VLK I ĎAS
    29.10.2020 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa, Středomořská kuchyně na jachtě a další

Mořské ryby - SARDINKA, VLK I ĎAS. NEBOJTE SE JICH!

Mořské ryby - SARDINKA, VLK I ĎAS. NEBOJTE SE!

Očistit a filetovat rybu? To musíte umět.

Sardinka, mořský vlk, mořský ďas s anténkou, krevety, slávky... s tím vším pracujeme.

Různé úpravy čerstvých ryb, různé chutě, nové dovednosti.

Pořádná rybí polévka, jak jí dělají ve středomoří.

A na poslední vlně připluje kaštanový crumble.

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto kurzu moderním způsobem zpracujete mořské ryby, které se dnes dají běžně koupit. Naučíte se je očistit, filetovat, zbavit je kostí. Založíte si jednoduchý rybí vývar ze zbytků a z toho se pak stane poctivá polévka středomořského rybáře. Ryby ochutnáte zpracované na různé způsoby, poznáte jejich různou strukturu i charakteristickou chuť. Máte rádi moře a sluníčko? Pojďte do toho. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

CO BUDEME VAŘIT

  • Rychlý rybí vývar - court bouillon  

  • Livornská rybí polévka

  • Sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem

  • Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina)

  • Kaštanový crumble

NAUČÍME VÁS

  • Jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby

  • Vyfiletovat a vykostit je

  • Jemně upravovat rybí maso různými způsoby

  • Zpracovat zbytky z ryb

  • Připravit výživnou rybí polévku

  • Servírovat rybu na talíř

  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření  MOŘSKÉ RYBY.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

 

Sardinie sardinkyMorske ryby 2020 dasPeru ryba​​​​​Sardinie sardunky talir 2Morske ryby 2020 papilota

Autentické fotografie z kurzu

 

Morské ryby ryba nuzMorske ryby lektorMorské ryby ryba s bylinkou

 

Registrace do newsletteru

: