Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Poté zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje zaručeně čerstvou moderné italskou kuchyni. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous-vide.
Tomáš vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Očistit a filetovat rybu? To musíte umět.
Sardinka, mořský vlk, mořský ďas s anténkou, krevety, slávky... s tím vším pracujeme.
Různé úpravy čerstvých ryb, různé chutě, nové dovednosti.
Pořádná rybí polévka, jak jí dělají ve středomoří.
A na poslední vlně připluje kaštanový crumble.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Na tomto kurzu moderním způsobem zpracujete mořské ryby, které se dnes dají běžně koupit. Naučíte se je očistit, filetovat, zbavit je kostí. Založíte si jednoduchý rybí vývar ze zbytků a z toho se pak stane poctivá polévka středomořského rybáře. Ryby ochutnáte zpracované na různé způsoby, poznáte jejich různou strukturu i charakteristickou chuť. Máte rádi moře a sluníčko? Pojďte do toho. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Rychlý rybí vývar - court bouillon
Livornská rybí polévka
Sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem
Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina)
Kaštanový crumble
Jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
Vyfiletovat a vykostit je
Jemně upravovat rybí maso různými způsoby
Zpracovat zbytky z ryb
Připravit výživnou rybí polévku
Servírovat rybu na talíř
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz vaření MOŘSKÉ RYBY. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.