• Připravujeme
    3 300Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Losos, chřest a jahody - KDYŽ LÉTO PŘICHÁZÍ

Losos, chřest a jahody - KDYŽ LÉTO PŘICHÁZÍ

Lehké delikátní letní menu - sezónní kurz se vším všudy.

Netradiční tataráček, polévka  jak z interhotelu, steak v krustě, lahodný dezert.

Zářivé barvy léta, "pastva" pro oči i chutě.

Kurz našeho nejzkušenějšího lektora - fígle, které se jinde nedozvíte!

Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).

CHARAKTERISTIKA KURZU

Není vhodnější menu než to, které odpovídá právě probíhající sezóně, ročnímu období. Suroviny jsou v tu dobu pochopitelně  za nejvýhodnější cenu, vše je krásně čerstvé, často dostupné i lokálně. To je případ našeho chřestu i jahod, jen toho lososa u nás neulovíme😃. Krásně vybarvené, zaručené čerstvé, zajímavě zpracované, výborné od začátku do konce. To je naše červnové menu. Objevte ho!

CO BUDEME VAŘIT

  • Chřestový tataráček s jahodami

  • Chřestová polévka s růžičkami z uzeného lososa

  • Steak z lososa s bylinkovou krustou, polenta a chřest opečený na másle

  • Cheesecake s jahodami

NAUČÍME VÁS

  • Různé využití chřestu i jahod

  • Lahodnou krémovou polévku

  • Lososa s bylinkami i v polévce

  • Jak zachovat chřest krásně zelený

  • Připravit a nanést krustu na rybí steak

  • Výborný a rychlý dezert

  • Využívat lokální sezónní suroviny

a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Losos, chřest a jahody.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Losos novy chrest 2Losos novy chrestLosos novy chrest tataracekLosos novy polevkaLosos novy steak polenta

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
comgate platebni brana