RYBY A MOŘE
- Připravujeme3 300Kč

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Losos, chřest a jahody - KDYŽ LÉTO PŘICHÁZÍ
Lehké delikátní letní menu - sezónní kurz se vším všudy.
Netradiční tataráček, polévka jak z interhotelu, steak v krustě, lahodný dezert.
Zářivé barvy léta, "pastva" pro oči i chutě.
Kurz našeho nejzkušenějšího lektora - fígle, které se jinde nedozvíte!
Degustace až 12 druhů francouzských vín je součástí našich kurzů vaření.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
CHARAKTERISTIKA KURZU
Není vhodnější menu než to, které odpovídá právě probíhající sezóně, ročnímu období. Suroviny jsou v tu dobu pochopitelně za nejvýhodnější cenu, vše je krásně čerstvé, často dostupné i lokálně. To je případ našeho chřestu i jahod, jen toho lososa u nás neulovíme😃. Krásně vybarvené, zaručené čerstvé, zajímavě zpracované, výborné od začátku do konce. To je naše červnové menu. Objevte ho!
CO BUDEME VAŘIT
-
Chřestový tataráček s jahodami
-
Chřestová polévka s růžičkami z uzeného lososa
-
Steak z lososa s bylinkovou krustou, polenta a chřest opečený na másle
-
Cheesecake s jahodami
NAUČÍME VÁS
-
Různé využití chřestu i jahod
-
Lahodnou krémovou polévku
-
Lososa s bylinkami i v polévce
-
Jak zachovat chřest krásně zelený
-
Připravit a nanést krustu na rybí steak
-
Výborný a rychlý dezert
-
Využívat lokální sezónní suroviny
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Losos, chřest a jahody.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.