RYBY A MOŘE
- Připravujeme3 300Kč

Dušan Svoboda
Dušan je hlavním garantem kvality a šéfkuchařem školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Prezidentské menu, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další.

Losos, chřest a jahody - KDYŽ LÉTO PŘICHÁZÍ
Lehké delikátní letní menu - sezónní kurz se vším všudy.
Netradiční tataráček, polévka jak z interhotelu, steak v krustě, lahodný dezert.
Zářivé barvy léta, "pastva" pro oči i chutě.
Kurz našeho nejzkušenějšího lektora - fígle, které se jinde nedozvíte!
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Není vhodnější menu než to, které odpovídá právě probíhající sezóně, ročnímu období. Suroviny jsou v tu dobu pochopitelně za nejvýhodnější cenu, vše je krásně čerstvé, často dostupné i lokálně. To je případ našeho chřestu i jahod, jen toho lososa u nás neulovíme😃. Krásně vybarvené, zaručené čerstvé, zajímavě zpracované, výborné od začátku do konce. To je naše červnové menu. Objevte ho!
CO BUDEME VAŘIT
-
Chřestový tataráček s jahodami
-
Chřestová polévka s růžičkami z uzeného lososa
-
Steak z lososa s bylinkovou krustou, polenta a chřest opečený na másle
-
Cheesecake s jahodami
NAUČÍME VÁS
-
Různé využití chřestu i jahod
-
Lahodnou krémovou polévku
-
Lososa s bylinkami i v polévce
-
Jak zachovat chřest krásně zelený
-
Připravit a nanést krustu na rybí steak
-
Výborný a rychlý dezert
-
Využívat lokální sezónní suroviny
a mnoho dalších triků a postupů, které používají zkušení kuchaři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Losos, chřest a jahody.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.