RYBY A MOŘE
- KREVETY, CHOBOTNICE
29.1.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Dušan Svoboda
Dušan je jedním z hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.
Krevety, chobotnice, flambované palačinky - DELIKÁTNÍ CHUTĚ. KRÁSNÉ NA TALÍŘI. OHNIVÝ DEZERT.
Krevety jsou malé i velké, obojí si připravíte.
Chobotnice v zeleninovo-vinném vývaru, wow!
Navíc se naučíte pravé italské risotto nero.
Myslíte, že chobotnice musí být gumová? Nemusí! delikátní masíčko.
Lahodná flambovaná palačinka, na kterou nezapomenete!
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
Charakteristika kurzu
Při našem kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dnes dají běžně koupit. Naučíte se jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly. Chobotnici uvaříme jako měkoučkou delikatesu. A na závěr světově proslulý dezert Crepe Suzette s nezapomenutelným sirupem!
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Co budeme vařit
-
Tataráček z grilovaných krevet s limetovou majonézou a toastem
-
Pečené tygří krevety na zázvoru, česneku a chilli s hráškovým pyré
-
Grilovaná chobotnice se sépiovým risottem, brasírovaná cherry rajčátka na olivovém oleji
-
Flambované palačinky (Crepe Suzette)
Naučíme vás
-
Upravovat několik druhů krevet
-
Kouzlo přípravy italského risotta
-
Zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká
-
Správně používat bílé víno při vaření
-
Ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami
-
Francouzské tenké palačinky s luxusním sirupem
-
Flambovat vanilkovým rumem
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Krevety, chobotnice, flambované palačinky.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.