• KREVETY, CHOBOTNICE
    29.1.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan tak vařil třeba pro prezidenta USA Obamu, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

Krevety, chobotnice, flambované palačinky

Krevety, chobotnice, flambované palačinky - DELIKÁTNÍ CHUTĚ. KRÁSNÉ NA TALÍŘI. OHNIVÝ DEZERT.

Krevety jsou malé i velké, obojí si připravíte.

Chobotnice v zeleninovo-vinném vývaru, wow!

Navíc se naučíte pravé italské risotto nero.

Myslíte, že chobotnice musí být gumová? Nemusí! delikátní masíčko.

Lahodná flambovaná palačinka, na kterou nezapomenete!

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

 

 

Charakteristika kurzu

Při našem kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dnes dají běžně koupit.  Naučíte se jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly. Chobotnici uvaříme jako měkoučkou delikatesu. A na závěr světově proslulý dezert Crepe Suzette s nezapomenutelným sirupem

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. 

Co budeme vařit

  • Tataráček z grilovaných krevet s limetovou majonézou a toastem

  • Pečené tygří krevety na zázvoru, česneku a chilli s hráškovým pyré

  • Grilovaná chobotnice se sépiovým risottem, brasírovaná cherry rajčátka na olivovém oleji 

  • Flambované palačinky (Crepe Suzette)

Naučíme vás

  • Upravovat několik druhů krevet

  • Kouzlo přípravy italského risotta

  • Zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká

  • Správně používat bílé víno při vaření

  • Ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami

  • Francouzské tenké palačinky s luxusním sirupem

  • Flambovat vanilkovým rumem

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Krevety, chobotnice, flambované palačinky.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Krevety tataracek ok2Krevety hrachpyre ok2Krevety chobotnice ok2Krevety crepe ok2OK čajKrevety chobotniceKrevety tataracekKrevety hrachpyreKrevety chobotniceKrevety crepe

Autentické fotografie z kurzu

video recept
 Krevety v nadobe Krevety panev Krevety citrusy Krevety palacinky 3 Krevety palacinky 4 Krevety palacinky

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana