Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...
Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.
Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Itálie "vegetariana", Burger & brownies, Jihoamerická masa a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
Naučte se připravovat ryby a mořské plody jako italští mistři kuchaři.
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
.
V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie.
Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.
Linguini s mušlemi na víně a tomaty
Dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky, polenta jako příloha
Sépie s hráškem
Pesto ze sušených rajčat a mandlí
Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
rozpoznat čerstvé mořské plody
očistit mušle
používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
správně uvařit těstoviny – „al dente“
další druh pesta
udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit
jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Dary moře po italsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.