RYBY A MOŘE
- ITALSKÉ RYBY A MUŠLE
19.5.2025 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..
Italské ryby a mušle - MUŠLE, SÉPIE A PRAŽMA!
Vše co potřebujete vědět o mořských plodech a báli jste se zeptat:-).
Slávky, sépie, mořská ryba. Jak poznat, že jsou v kondici?
Torta meringata lahodný dezert, obrovská "pusinka" se šlehačkou a ovocem.
Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
.
Charakteristika kurzu
Fascinace Itálií a italskou kuchyní, tentokrát v přímořském podání! Kdo si nedal na cestách pastu nebo risotto frutti di mare? Kdo nevyzkoušel další mořské plody, ať už smažené nebo na grilu, ideálně s bylinkami? Kdo by odolal? Zvlášť když k moři máme tak daleko... Na kurzu italské dary moře se naučíme zajímavé slané recepty ze Středomoří a k tomu zajímavou přílohu typickou pro sever Itálie. Dolce na závěr se rozplyne na jazyku, ostatně jako celé delikátní menu. Buon appetito!
Co budeme vařit
-
Křekhý letní zeleninový salát se sépií
-
Linguine s mušlemi na víně a tomaty
-
Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha
-
Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Naučíme vás
-
Rozpoznat čerstvé mořské plody a očistit mušle
-
Používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
-
Správně uvařit těstoviny – „al dente“
-
Zpracovat sépii do osvěžujícího předkrmu
-
Připravit výbornou polentu
-
Jednoduše upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
-
Pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské ryby a mušle. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.