• ITALSKÉ RYBY A MUŠLE
    19.5.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchař

Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Dary moře po Italsku

Italské ryby a mušle - MUŠLE, SÉPIE A PRAŽMA!

Vše co potřebujete vědět o mořských plodech a báli jste se zeptat:-).

Slávky, sépie, mořská ryba. Jak poznat, že jsou v kondici?

Torta meringata lahodný dezert, obrovská "pusinka" se šlehačkou a ovocem.

Ola Kala domácí limoncello z limone di Sorrento namísto "grazie". Pro všechny účastníky.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

.

 

Charakteristika kurzu

Fascinace Itálií a italskou kuchyní, tentokrát v přímořském podání! Kdo si nedal na cestách pastu nebo risotto frutti di mare? Kdo nevyzkoušel další mořské plody, ať už smažené nebo na grilu, ideálně s bylinkami? Kdo by odolal? Zvlášť když k moři máme tak daleko... Na kurzu italské dary moře se naučíme zajímavé slané recepty ze Středomoří a k tomu zajímavou přílohu typickou pro sever Itálie. Dolce na závěr se rozplyne na jazyku, ostatně jako celé delikátní menu. Buon appetito!

Co budeme vařit

  • Křekhý letní zeleninový salát se sépií

  • Linguine s mušlemi na víně a tomaty

  • Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha

  • Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

Naučíme vás

  • Rozpoznat čerstvé mořské plody a očistit mušle

  • Používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky

  • Správně uvařit těstoviny – „al dente“

  • Zpracovat sépii do osvěžujícího předkrmu

  • Připravit výbornou polentu

  • Jednoduše upravit běžně dostupnou kvalitní rybu

  • Pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské ryby a mušle. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

IT ryby salatIT ryby talir rybaIT ryby pasta musleIT ryby tortaIT ryby torta vcelkuIT ryby musle panevIT ryby troubaIT limoncello

Autentické fotografie z kurzu

video recept
IT ryby Salat IT ryby spaghetti Ryba 1 Meringata 1 IT ryby torta IT ryby  torta cela

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana