Na 4 porce potřebujeme:
- Máslové kynuté těsto (viz. předchozí recept)
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 2 bílky
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce cukru krupice
- Javorový sirup nebo med
- máslo na vymazání formy
1.Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zamícháme ořechy a rum. Kynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát cca 30 x 20 cm. Potřeme ořechovým sněhem a srolujeme do rolády. Z rolády krájíme cca 2 cm silné plátky, které naležato naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pekáček se šneky necháme v lednici nakynout (můžeme i přes noc).
2.Upečeme dozlatova v troubě při 190°C, cca 10 – 15 minut. Po vyjmutí z trouby ještě horké šneky zalijeme javorovým sirupem nebo medem.
3. Podáváme vlažné.