- 500 g mouka hladká
- 400 g máslo
- 200 ml mléko
- 6 žloutků
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 balení instantního droždí (7 g)
- 2 špetky soli
Díky většímu obsahu másla a žloutků jsou výrobky z tohoto těsta dlouho vláčné. Navíc těsto kyne v lednici, takže si jej můžeme připravit večer předem, nechat ho ve formě vykynout a ráno upéct.
|
1.Všechny suroviny necháme několik hodin v pokojové teplotě.
Poté vyšleháme do pěny máslo s cukrem a se žloutky. |
|
2. Přisypeme instantní droždí a za pomalého šlehání přiléváme mléko. Chvíli šleháme, až se máslo spojí s mlékem. |
|
3. Na závěr postupně přimícháme prosetou mouku a vypracujeme hladké těsto. To zaprášíme moukou a ihned vložíme do lednice. |