Na 4 porce potřebujeme:
- 250 g hladké mouky
- 400 ml vlažného mléka
- Olej na smažení
- 3 vejce
- 1 balíček instantního droždí
- 2 lžíce cukru
- 2 balíčky skořicového cukru
- špetka soli
- Borůvky
1. Mléko, vejce, mouku, droždí, sůl, a cukr důkladně smícháme. Těstíčko necháme v teple ca 20 minut nakynout.
2. V lívanečníku rozehřejeme trochu oleje a nalijeme malou naběračku těsta. Nasypeme borůvky, tak aby se ponořily dovnitř lívance. Jakmile je lívanec z jedné strany upečený dozlatova, otočíme jej a smažíme opět dozlatova.
3. Po usmažení pokládáme lívance na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Na závěr lívance pocukrujeme skořicovým cukrem.
TIP: Pokud se lívance při smažení trhají, přimíchejte do těsta trochu mouky nebo další vejce.