Z této dávky připravíme 8 – 12 porcí
- 250 g pomazánkového másla
- 250 měkkého plnotučného tvarohu
- 250 ml min. 30%-ní šlehačky
- 400 g bílé čokolády
- 4 lžíce smetany (na vymíchání čokolády)
- 100 g piškotů nebo jakýchkoli tvrdých sušenek
- 80 g másla
Ozdoba
- 100 g bílé čokolády
- 20 g hořké čokolády
- Piškoty nameleme a smícháme se změklým máslem, až se vytvoří lepivá drobenka. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a vysteleme piškotovou drobenkou. Dobře utlačíme a dáme do chladu ztuhnout.
- Bílou čokoládu necháme rozpustit v míse nad párou. Necháme vychladit, tak, že když ji přiložíme na ret, bude vlažná. Do druhé mísy dáme pomazánkové máslo, tvaroh a šlehačku. Všechny suroviny studené. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do tuhého krému. Do bílé čokolády přilijeme 4 lžíce smetany a vyšleháme dohladka. Poté přidáme k čokoládě lžíci krému a zašleháme. Pak přidáme 3 lžíce krému a opět zašleháme. Poté zamícháme zbytek krému do čokolády. Krém přendáme do dortové formy s piškotovým dnem a uhladíme. Necháme přikryté fólií v lednici přes noc vychladit.
- Před podáváním ozdobíme lístky čokolády a čokoládovými kapkami z rozpuštěné čokolády.
Postupky: