Na 4 porce potřebujeme:
- Máslové kynuté těsto (viz. předchozí recept)
- 200 g anglické slaniny
- 2 větší cibule
- Sůl, pepř
1. Cibuli i slaninu nakrájíme na kostky. Na pánvi necháme roztopit slaninu a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme. Vlažné zamícháme do těsta.
2.Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy (srnčí hřbet nebo chlebová forma atp.) Těsto by mělo sahat asi do poloviny formy. Formu s těstem vložíme do lednice a necháme několik hodin pozvolna kynout (můžeme i přes noc).
3. Briošku upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C, cca 40 – 50 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Podáváme vlažné, nejlépe se sklenicí mléka.