PEČENÍ
- Velikonoční cukroví
1.4.2023 v 10:00
volná místa
(studio Žižkov)
2 900Kč
KOUPIT
.jpg)
Pavlína Berzsiová
Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.
Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."
Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).
Pavlína vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další.
.jpg)
Velikonoční cukroví - SVÁTKY JARA A PEČENÍ
Oslavte jaro v duchu tradic i s pečením.
Vaše sladké Velikonoce nemusí být jen beránek a mazenec.
Mandle, ořechy, čokoláda, kokos...
Odměňte koledníky i sebe tradičním cukrovím.
Cukrářské triky a fígle s cukrovím, které se vám neztratí.
Kurz vyhlašujeme jednou ročně před Velikonocemi.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Na tomto cukrářském kurzu se vrátíte zpátky v čase, o Velikonocích, na venkov. Upečete si typické velikonoční sladkosti, osvojíte si nové postupy a upečete si vlastní cukroví, kterým pak pohostíte koledníky při nadcházejících Velikonocích. Akorát vám stihne pěkně uležet.
CO SI UPEČEME
-
Mandlové piškoty s pařížským krémem
-
Drobné ořechové cukroví do formiček
-
Vykrajované cukroví s velikonoční tématikou
-
Velikonoční jidáše
NAUČÍME VÁS
-
Třené mandlové těsto na piškoty
-
Stříkání sáčkem
-
Uvařit čokoládovou náplň
-
Ořechové těsto do formiček
-
Plnění těsta do formiček
-
Pečení a správné vyklopení upečeného těsta
-
Kokosové těsto na vykrajované cukroví
-
Zdobení velikonočního pečiva
-
Kynuté těsto na jidáše
-
Vyválení dlouhých pramenů kynutého těsta a stočení do různých tvarů
-
Pečení kynutého těsta
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu vaření Velikonoční cukroví dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
FOTOGALERIE