PEČENÍ
- TARTY A TARTALETKY
20.6.2023 v 16:00
obsazeno
(studio Žižkov)
2 900Kč
Šéfkuchař

Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

Tarty a tartaletky - KŘEHKÉ, SLANÉ I SLADKÉ
Legendární francouzské koláče naslano i sladko.
Co skrývá pojem „linecké“ těsto? Odborně se používá třené těsto.
V čem spočívá to tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?
To všechno se dozvíte u pečení těchto koláčů a koláčku různých velikostí.
Několik druhů třeného těsta a různé krémové náplně.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Na tomto kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak je správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit. Dále si připravíme několika typů krémů, kterými se koláče naplní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, citronový žloutkový krém, čokoládový krém ganache a další. Koláče si nazdobíme glazovaným ovocem a zapékacím sněhem.
CO SI UPEČEME
-
Sladké velké koláče (tarty) a malé dezerty (tartaletky) s krémem a ovocem
-
Slaný Quiche (cibulový, sýrový a další)
-
Citronový krém
-
Likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)
-
Italský sníh na zapékání
NAUČÍME VÁS
-
Několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
-
Trik jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče tak, aby se těsto během pečení nezdeformovalo
-
Zpracovat zbytky křehkého těsta
-
Glazovat ovoce
-
Zapékací sníh na dezerty
-
Uvařit cukrový rozvar "na bublinu"
-
Ganachový čokoládový likérový krém
-
Vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)
-
Náplně do slaných koláčů Quiche
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu pečení Tarty a tartaletky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.