Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika
Komu by nechutnaly tyhle načančané francouzské křehké koláčky?
V čem spočívá tajemství křehkosti těsta, aby se rozplývalo na jazyku?
Kakao, mandle, vanilka, citron, pistácie, ovoce... To zní jako plán!
Nejen dobrota, ale i umělecké dílo. Naučíte se fígle jak na to.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Chodíte rádi do cukrárny nebo kavárny? Ve Francii se chodí do patisserie. Je to místo, kde zrak přechází z těch mini uměleckých děl a sliny se sbíhají. Nejde o množství, jde o kvalitu a eleganci. To je přesně francouzský přístup v mnoha ohledech, gastronomii nevyjímaje. Stačí si pořídit kávovat, protože patisserie od teď budete mít doma. Společně si připravíme několik druhů třeného těsta - mandlové, kakaové, pistáciové. Vysvětlíme si, jak ho správně zpracovat, vyválet, upéct a naplnit. Nakonec společně ozdobíme - čerstvým i lyofilizovaným ovocem a drcenými kakaovými boby. Kurz je určený pro začátečníky, mírně pokročilé, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení a odnést si domů krabičku naplněnou sladkými dobrotami.
Tartaletky
Kakaové s likérovou čokoládovou ganache a kakaovými boby
Mandlové s vanilkovým krémem a čerstvým ovocem
Mandlové s citrónovým krémem a italským meringue
Pistáciové s pistáciovou čokoládovou ganache, malinovým rozvarem a gelem
Několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
Naplnit formičky, aby se košíčky při pečení nedeformovaly
Zpracovat zbytky těsta
Připravit několik druhů náplní - vanilkový žloutkový krém, citrónový krém lemon curd, italský meringue k zapékání, likérovou ganache z hořké čokolády, pistáciovou ganache z bílé čokolády, malinový rozvar a gel
Ganachový čokoládový likérový krém
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete se o kurzu pečení Tartaletky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.