PEČENÍ
- TARTALETKY
15.11.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 300Kč
- TARTALETKY
24.1.2026 v 10:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 600Kč
Objednat
Šéfkuchař
Alžběta Benešová
Bety je mámou čtyř dětí, absolventkou KTF UK a od r. 2019 i vyučenou cukrářkou. Má za sebou také řadu kurzů u českých i zahraničních cukrářů/pekařů. Její tvorbu, recepty, rady a inspiraci můžeme sledovat na IG profilu @morethanmyhobby.
Dorty, dezerty, pralinky, zmrzlina, sladké, slané, kvas i droždí... Bety říká, že cukrařina je díky své rozmanitosti vášní na celý život a každý si v ní může najít to své. Ne nadarmo její motto zní: "Propeču se životem a pak sladce umřu."
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika, TEENS Můj první mega dort
Tartaletky - PATISSERIE OTEVÍRÁ. FRANCOUZSKÉ KŘEHKÉ KOLÁČKY.
Komu by nechutnaly tyhle načančané francouzské křehké koláčky?
V čem spočívá tajemství křehkosti těsta, aby se rozplývalo na jazyku?
Kakao, mandle, vanilka, citron, pistácie, ovoce... To zní jako plán!
Nejen dobrota, ale i umělecké dílo. Naučíte se fígle jak na to.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
příběh KURZU
Chodíte rádi do cukrárny nebo kavárny? Ve Francii se chodí do patisserie. Je to místo, kde zrak přechází z těch mini uměleckých děl a sliny se sbíhají. Nejde o množství, jde o kvalitu a eleganci. To je přesně francouzský přístup v mnoha ohledech, gastronomii nevyjímaje. Stačí si pořídit kávovat, protože patisserie od teď budete mít doma. Společně si připravíme několik druhů třeného těsta - mandlové, kakaové, pistáciové. Vysvětlíme si, jak ho správně zpracovat, vyválet, upéct a naplnit. Nakonec společně ozdobíme - čerstvým i lyofilizovaným ovocem a drcenými kakaovými boby. Kurz je určený pro začátečníky, mírně pokročilé, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení a odnést si domů krabičku naplněnou sladkými dobrotami.
CO SI UPEČEME
Tartaletky
-
Kakaové s likérovou čokoládovou ganache a kakaovými boby
-
Mandlové s vanilkovým krémem a čerstvým ovocem
-
Mandlové s citrónovým krémem a italským meringue
-
Pistáciové s pistáciovou čokoládovou ganache, malinovým rozvarem a gelem
NAUČÍME VÁS
-
Několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
-
Naplnit formičky, aby se košíčky při pečení nedeformovaly
-
Zpracovat zbytky těsta
-
Připravit několik druhů náplní - vanilkový žloutkový krém, citrónový krém lemon curd, italský meringue k zapékání, likérovou ganache z hořké čokolády, pistáciovou ganache z bílé čokolády, malinový rozvar a gel
-
Ganachový čokoládový likérový krém
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu pečení Tartaletky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

.jpg)
.jpg)

.jpg)









Ola Kala
vytvořilo