• SLANÉ KOLÁČE
    9.2.2025 v 10:00
    poslední volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat
Alžběta Benešová

Alžběta Benešová

Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.

Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”

V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika

Slané koláče kynuté i křehké - TŘIKRÁT JINAK. NOVINKA 2023.

Slané koláče kynuté i křehké - TŘIKRÁT JINAK. NOVINKA 2024.

Pečete, ale nemusíte sladké? Slané pečení je tu pro vás!

Na cestu, na piknik, na návštěvu. Čerstvé a delikátní.

Nejen nedostižný francouzský quiche...

Slaný koláč chutná všem, dětem i dospělým. Náplní na tisíc:-).

Křehké i kynuté. Různá těsta, různé náplně, různé chutě.

Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
                                                                       Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.

 

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Co se hodí na cestu, co se hodí na piknik, co se hodí vzit s sebou na návštěvu? Co se hodí k vínu, co se hodí k pivu, co lze jen tak zobat, ale i dobře se nasytit? Kolik chutí má čerstvý slaný koláč? Právě tolik, kolik budete chtít! Kurz je určený pro začátečníky, mírně pokročilé, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení. Zaměříme se na křehké těsto a slané kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta. Společně si upečeme vyhlášený francouzský koláč a dva druhy kynutého pečiva s náplní i bez.

CO BUDEME PÉCT

Slané koláče, 3x jinak

  • Slané plněné koláče - s nivou, smetanou a ořechy , s brynzou, slaninkou a jarní cibulkou, se šunkou, sýrem, rajčatovou passatou a bylinkami

  • Ovesné kaiserky

  • Quiche lorraine (lotrinský koláč)

NAUČÍME VÁS

  • Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem

  • Jak má kynuté těsto správně vypadat 

  • Jak urychlit/zpomalit kynutí

  • Pracovat s křehkým těstem, aby zůstalo křehké i po upečení a rozplývalo se na jazyk

  • Připravit několik druhů náplní - nivová, brynzová, náplň do křehkého koláče, ořechová drobenka 

  •  Jakým způsobem péct a co je podstatné udělat/nedělat po vytažení z trouby

  •  Součástí skript bude i několik dalších receptů na náplně

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE:

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete se o kurzu pečení Slané koláče dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

FOTOGALERIE

Slane kolace kaiserkySlane kolace plechSlane kolace sunky syrovaSlane kolace nivaSlane kolace niva 2Slane kolace sunkaSlane kolace sunkaSlane kolace sunka 3Slane kolace quiche syrovySlane kolace quiche

Autentické fotografie z kurzu

Quiche plech Quiche talir

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana