PEČENÍ
- SLANÉ KOLÁČE
9.2.2025 v 10:00
poslední volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
Alžběta Benešová
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika
Slané koláče kynuté i křehké - TŘIKRÁT JINAK. NOVINKA 2024.
Pečete, ale nemusíte sladké? Slané pečení je tu pro vás!
Na cestu, na piknik, na návštěvu. Čerstvé a delikátní.
Nejen nedostižný francouzský quiche...
Slaný koláč chutná všem, dětem i dospělým. Náplní na tisíc:-).
Křehké i kynuté. Různá těsta, různé náplně, různé chutě.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Co se hodí na cestu, co se hodí na piknik, co se hodí vzit s sebou na návštěvu? Co se hodí k vínu, co se hodí k pivu, co lze jen tak zobat, ale i dobře se nasytit? Kolik chutí má čerstvý slaný koláč? Právě tolik, kolik budete chtít! Kurz je určený pro začátečníky, mírně pokročilé, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení. Zaměříme se na křehké těsto a slané kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta. Společně si upečeme vyhlášený francouzský koláč a dva druhy kynutého pečiva s náplní i bez.
CO BUDEME PÉCT
Slané koláče, 3x jinak
-
Slané plněné koláče - s nivou, smetanou a ořechy , s brynzou, slaninkou a jarní cibulkou, se šunkou, sýrem, rajčatovou passatou a bylinkami
-
Ovesné kaiserky
-
Quiche lorraine (lotrinský koláč)
NAUČÍME VÁS
-
Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem
-
Jak má kynuté těsto správně vypadat
-
Jak urychlit/zpomalit kynutí
-
Pracovat s křehkým těstem, aby zůstalo křehké i po upečení a rozplývalo se na jazyk
-
Připravit několik druhů náplní - nivová, brynzová, náplň do křehkého koláče, ořechová drobenka
-
Jakým způsobem péct a co je podstatné udělat/nedělat po vytažení z trouby
-
Součástí skript bude i několik dalších receptů na náplně
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE:
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete se o kurzu pečení Slané koláče dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.