• Rohlíky, housky, veky
    2.10.2023 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    2 900Kč
    Objednat
Marika Klčová

Marika Klčová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. 

Marika: Je nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se do pečení vrhá s nadšením a žádná technika nebo ingredience jí není cizí. Chleby začala péct pro radost a její začátky byly založené na cestě Pokus/Omyl a tím se jí dostalo spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. S většími či menšími pauzami se od roku 2015 stále více začala o pečení zajímat. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích Profesní kvalifikaci na Výrobu chleba a běžného pečiva a také Výrobu jemného pečiva. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Bundesakademie Weinheim v Německu a splnil se jí tak její velký pekařský sen. Domů si přivezla nejen jeho pšeničný kvas (Beesham jej má již od roku 2001), ale také sušenou verzi bezlepkového kvasu. 

 

V Ola Kala vede kurzy: Domácí chléb I. a II., Rohlíky, housky, veky

Domácí pečivo - HOUSKY, VEKY, ROHLÍKY. NOVINKA 2023

Rohlíky, housky a veky - PEČEME I S KVASEM. NOVINKA 2023

Čerstvě upečené pečivo, máslíčko... Nečekaně rychle. V pohodlí domova.

1 těsto, 3 druhy pečiva. Rohlíky, housky, veky.

Vše co potřebujete vědět o domácím pečivu. A báli jste se zeptat:-).

S kváskem i kvasem. Zdobení a posypky vykouzlí nepřeberně variací. 

Pozor, návykové! 

Kurz je vhodný pro začátečníky a pečením nepolíbené:-).

CHARAKTERISTIKA KURZU

Upečeme si spolu domácí rohlíky, housky i veky. Naučíme se triky, aby se vám pečení pokaždé povedlo. Vyzkoušíme si, jak pracuje v těstě kvas i kvásek zároveň. Do příprav lze zapojit celou rodinu a vy u této společné aktivity můžete vytvořit své originální kousky. Zárukou je, že se na další pečení budete rozhodně těšit. Mimochodem, není lepší dárek, než přinést na návštěvu vámi upečené čerstvé a originální pečivo, po kterém se jen zapráší.  

 

CO SI UPEČEME

  • Rohlíky různých tvarů a s různými posypkami

  • Housky a jak si je uplést z jednoho i více pramenů

  • Veky a večky

NAUČÍME VÁS

  • Jak si připravit z jednoho těsta několik druhů pečiva

  • Jaké lze použít mouky

  • Využití sušeného mléka v těstě

  • Jaké jsou možné tvary vek a veček

  • Jak správně vyválet rohlíky a jaké druhy si můžete připravit

  • Jak si zamotat housky z jednoho i více pramenů

  • Čím si pečivo ozdobit a posypat

  • Využití raznice a čím ji případně nahradit

  • Na jaké teploty pečivo péct

  • Zapařování trouby a důvod využití páry během pečení

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink,  víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - v případě zájmu, vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu  Rohlíky, housky a veky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

aa pecivoaa pecivo 2aa pecivo 3

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana