PEČENÍ
- Rohlíky, housky, veky
2.10.2023 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
2 900Kč
Objednat

Marika Klčová
Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu.
Marika: Je nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se do pečení vrhá s nadšením a žádná technika nebo ingredience jí není cizí. Chleby začala péct pro radost a její začátky byly založené na cestě Pokus/Omyl a tím se jí dostalo spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. S většími či menšími pauzami se od roku 2015 stále více začala o pečení zajímat. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích Profesní kvalifikaci na Výrobu chleba a běžného pečiva a také Výrobu jemného pečiva. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Bundesakademie Weinheim v Německu a splnil se jí tak její velký pekařský sen. Domů si přivezla nejen jeho pšeničný kvas (Beesham jej má již od roku 2001), ale také sušenou verzi bezlepkového kvasu.
V Ola Kala vede kurzy: Domácí chléb I. a II., Rohlíky, housky, veky

Rohlíky, housky a veky - PEČEME I S KVASEM. NOVINKA 2023
Čerstvě upečené pečivo, máslíčko... Nečekaně rychle. V pohodlí domova.
1 těsto, 3 druhy pečiva. Rohlíky, housky, veky.
Vše co potřebujete vědět o domácím pečivu. A báli jste se zeptat:-).
S kváskem i kvasem. Zdobení a posypky vykouzlí nepřeberně variací.
Pozor, návykové!
Kurz je vhodný pro začátečníky a pečením nepolíbené:-).
CHARAKTERISTIKA KURZU
Upečeme si spolu domácí rohlíky, housky i veky. Naučíme se triky, aby se vám pečení pokaždé povedlo. Vyzkoušíme si, jak pracuje v těstě kvas i kvásek zároveň. Do příprav lze zapojit celou rodinu a vy u této společné aktivity můžete vytvořit své originální kousky. Zárukou je, že se na další pečení budete rozhodně těšit. Mimochodem, není lepší dárek, než přinést na návštěvu vámi upečené čerstvé a originální pečivo, po kterém se jen zapráší.
CO SI UPEČEME
-
Rohlíky různých tvarů a s různými posypkami
-
Housky a jak si je uplést z jednoho i více pramenů
-
Veky a večky
NAUČÍME VÁS
-
Jak si připravit z jednoho těsta několik druhů pečiva
-
Jaké lze použít mouky
-
Využití sušeného mléka v těstě
-
Jaké jsou možné tvary vek a veček
-
Jak správně vyválet rohlíky a jaké druhy si můžete připravit
-
Jak si zamotat housky z jednoho i více pramenů
-
Čím si pečivo ozdobit a posypat
-
Využití raznice a čím ji případně nahradit
-
Na jaké teploty pečivo péct
-
Zapařování trouby a důvod využití páry během pečení
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - v případě zájmu, vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu Rohlíky, housky a veky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.