PEČENÍ
- RETRO ZÁKUSKY
1.2.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
Míša Landová
Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení. Je pracovitá, oblíbená a úspěšná.
Pro Míšu je cukrařina opravdovým posláním. V roce 2019 učinila nelehké rozhodnutí odejít z práce a postavit se na vlastní nohy. Od té chvíle se ani chvilku nezastavila:-). V minulosti navštívila mnoho pečících kurzů, vč. těch v Ola Kala, pekla dorty na zakázku, vymýšlela vlastní recepty a hlavně stvořila blog www.vikendovepeceni.cz, prostřednictvím něhož inspiruje mnoho dalších pečících nadšenců. Baví jí bavit se o pečení, ať už on-line po blogersku nebo právě jako lektorka na kurzech pečení. Míšino cukrářské motto zní "když se peče s nadšením a láskou, tak to jde skoro samo:-)".
Míša vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Macarons voilá, Stékaný dort, Retro zákusky, Zákusky hezky česky, Vánoční cukroví a další.
Retro zákusky - ZÁKUSEK ZA ODMĚNU. PAMATUJETE?
Punčák, laskonka, indiánek. Nezapomeneme.
Zákusek za vysvědčení, zákusek k svátku, po nedělním obědě.
Ve které cukrárně je mají nejlepší? Neřešte to a upečte si vlastní!
Doporučujeme všem nostalgickým duším.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Charakteristický bílý papírový balíček položený na dlani ve tvaru podlouhlé pyramidy. Pamatujete? A co za poklady se asi skrývá uvnitř? Nedělní oběd někdy v půlce února a po něm se na stole objeví zákusek. Pamatujete? Cukrárna na rohu a věčná diskuse, jestli je lepší laskonka, punčák nebo indiánek. Pamatujete? Naučíme se ty nejlepší zákusky, po kterých jsme se v dětství mohli zbláznit. To zní jako plán.
CO BUDEME PÉCT
-
Punčové dortíky plné šťávy bez přidaných barviv
-
Laskonky s griliášovým krémem
-
Indiánky s náramnou čepicí italského sněhu na domácích piškotech
NAUČÍME VÁS
-
Piškotový plát na punčové řezy (dortíky)
-
Křehké laskonky roztírané přes šablonu
-
Griliáš a jeho použití do krému
-
Domácí buflery (piškoty)
-
Italský sníh vhodný nejen do indiánků
-
Křupavou čokoládovou polevu
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21. hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE:
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete se o kurzu pečení Retro zákusky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.