NEJLEPŠÍ DÁREK JE VOUCHER OD NÁS Dárkové voucheryzasíláme
ŠŤASTNÝ A VESELÝ VÝBĚR
|
NEJLEPŠÍ DÁREK JE VOUCHER OD NÁS Dárkové voucheryzasíláme
ŠŤASTNÝ A VESELÝ VÝBĚR
|
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika
Rádi pečete, ale kynuté těsto vás dosud strašilo?
Na našem kurzu zjistíte, že se není čeho bát:-).
Buchty, závin koláče. Povidla, tvaroh, mák a drobenka.
Jedním slovem česká tradice. Naučte se jí.
Kynuté těsto si oblíbíte, tak jako ho milovaly generace před námi.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
Představte si rozpálenou pec, ze které hospodyně právě vyndala své dílo. Je z kynutého těsta a krásně voní. Nebojíte se spáleného jazyka ani toho co vám ještě teplé pečené může způsobit v žaludku. Prostě to musíte ochutnat. A často nejde včas skončit. Možná je to i vaše vzpomínka z dětství... Zaměříme se na sladké kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta a upečeme si tři druhy sladkého pečiva se třemi druhy náplní. To vše máslem, rumem a vanilkou vonící. Kurz je určený pro začátečníky, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení.
Dobroty z kynutého těsta - 3x jinak
Vláčné kořeněné buchty s povidly
Makový závin s jablky
Tvarohové koláče s ovocem a křupavou drobenkou (na plech nebo kulaté do ruky)
Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem
Jak má kynuté těsto správně vypadat
Jak urychlit/zpomalit kynutí
Připravit několik druhů náplní - povidlovou, makovou s jablky a rozinkami, tvarohovou s vanilkou, drobenku s ovesnými vločkami nebo mákem
Jakým způsobem péct
Co je podstatné udělat po vytažení z trouby
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete se o kurzu pečení Kynutá těsta dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.