PEČENÍ
- KYNUTÁ TĚSTA
4.5.2025 v 10:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat

Alžběta Benešová
Bety je mámou čtyř dětí, absolventkou KTF UK a od r. 2019 i vyučenou cukrářkou. Má za sebou také řadu kurzů u českých i zahraničních cukrářů/pekařů. Její tvorbu, recepty, rady a inspiraci můžeme sledovat na IG profilu @morethanmyhobby.
Dorty, dezerty, pralinky, zmrzlina, sladké, slané, kvas i droždí... Bety říká, že cukrařina je díky své rozmanitosti vášní na celý život a každý si v ní může najít to své. Ne nadarmo její motto zní: "Propeču se životem a pak sladce umřu."
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika, TEENS Můj první mega dort

Kynutá těsta - JAKO OD BABIČKY. TŘIKRÁT JINAK.
Rádi pečete, ale kynuté těsto vás dosud strašilo?
Na našem kurzu zjistíte, že se není čeho bát:-).
Buchty, závin koláče. Povidla, tvaroh, mák a drobenka.
Jedním slovem česká tradice. Naučte se jí.
Kynuté těsto si oblíbíte, tak jako ho milovaly generace před námi.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
příběh KURZU
Představte si rozpálenou pec, ze které hospodyně právě vyndala své dílo. Je z kynutého těsta a krásně voní. Nebojíte se spáleného jazyka ani toho co vám ještě teplé pečené může způsobit v žaludku. Prostě to musíte ochutnat. A často nejde včas skončit. Možná je to i vaše vzpomínka z dětství... Zaměříme se na sladké kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta a upečeme si tři druhy sladkého pečiva se třemi druhy náplní. To vše máslem, rumem a vanilkou vonící. Kurz je určený pro začátečníky, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení.
CO BUDEME PÉCT
Dobroty z kynutého těsta - 3x jinak
-
Vláčné kořeněné buchty s povidly
-
Makový závin s jablky
-
Tvarohové koláče s ovocem a křupavou drobenkou (na plech nebo kulaté do ruky)
NAUČÍME VÁS
-
Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem
-
Jak má kynuté těsto správně vypadat
-
Jak urychlit/zpomalit kynutí
-
Připravit několik druhů náplní - povidlovou, makovou s jablky a rozinkami, tvarohovou s vanilkou, drobenku s ovesnými vločkami nebo mákem
-
Jakým způsobem péct
-
Co je podstatné udělat po vytažení z trouby
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21 hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE:
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete se o kurzu pečení Kynutá těsta dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
FOTOGALERIE