• Kynutá těsta
    15.6.2024 v 10:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat
  • Kynutá těsta
    8.9.2024 v 10:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat
Alžběta Benešová

Alžběta Benešová

Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.

Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”

V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika

Kynutá těsta - BUCHTY A KOLÁČKY

Kynutá těsta - JAKO OD BABIČKY. TŘIKRÁT JINAK.

Rádi pečete, ale kynuté těsto vás dosud strašilo?
Na našem kurzu zjistíte, že se není čeho bát:-).

Buchty, závin koláče. Povidla, tvaroh, mák a drobenka.

Jedním slovem česká tradice. Naučte se jí.

Kynuté těsto si oblíbíte, tak jako ho milovaly generace před námi.

Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním  pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Představte si rozpálenou pec, ze které hospodyně právě vyndala své dílo. Je z kynutého těsta a krásně voní. Nebojíte se spáleného jazyka ani toho co vám ještě teplé pečené může způsobit v žaludku. Prostě to musíte ochutnat. A často nejde včas skončit. Možná je to i vaše vzpomínka z dětství... Zaměříme se na sladké kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta a upečeme si tři druhy sladkého pečiva se třemi druhy náplní. To vše máslem, rumem a vanilkou vonící. Kurz je určený pro začátečníky, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení. 

CO BUDEME PÉCT

Dobroty z kynutého těsta - 3x jinak

  • Vláčné kořeněné buchty s povidly

  • Makový závin s jablky

  • Tvarohové koláče s ovocem a křupavou drobenkou (na plech nebo kulaté do ruky) 

NAUČÍME VÁS

  • Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem

  • Jak má kynuté těsto správně vypadat 

  • Jak urychlit/zpomalit kynutí

  • Připravit několik druhů náplní - povidlovou, makovou s jablky a rozinkami, tvarohovou s vanilkou, drobenku s ovesnými vločkami nebo mákem

  • Jakým způsobem péct 

  •  Co je podstatné udělat po vytažení z trouby

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE:

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete se o kurzu pečení Kynutá těsta dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

FOTOGALERIE

Kynute buchty detailKynute buchtyKynute zavinKynute kolac testoKynute kolac drobenkaKynute kolac z troubyKynute buchta naplnKynute kolac detail

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana