PEČENÍ
- Připravujeme3 300Kč

Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

Kynutá těsta - BUCHTY A KOLÁČKY
Nejlepší buchty? Jako od babičky. Nechte to vykynout:-).
Napečte svatební koláčky, po kterých se všichni utlučou.
Jemné a vláčné kynuté těsto, s pozorností a láskou připravené.
3 typy těsta, desítky variant využití.
Jsou věci, které se nevyplatí uspěchat. V životě i v kuchyni.
Kurz plný zaručených rad. Víte, kdo peče nejlepší koláčky? No přece Vy.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Znáte to také z dětství? Pekáč plný stejně velkých voňavých buchet právě vytažený z trouby. Stačí jen pocukrovat a rovnou půlku té sladké nadílky sníst. Střih. Jste na svatbě kamarádky a právě přinesli na stůl svatební koláčky s takovým množstvím drobenky, že sotva poznáte náplň. Jsou tak mini a tak mňam, že se nedá přestat ochutnávat. Než dopijete zaslouženou kávu, nejžádanější náplně už jsou fuč. To jsou ty pravé okamžiky. To je život. To je podstata našeho národního pečení.
CO BUDEME PÉCT
-
Buchty plněné tvarohem, povidly a mákem
-
Svatební koláčky s různými náplněmi sypané mandlovou drobenkou
-
Pusinkové koláčky s ořechovo-čokoládovou náplní
NAUČÍME VÁS
-
Pracovat s čerstvým droždím a vytvořit kvásek
-
Tři druhy kynutého těsta na buchty a koláčky
-
7 druhů domácích náplní
-
Připravit mandlovou křupavou drobenku
-
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE:
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete se o kurzu pečení Kynutá těsta dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
FOTOGALERIE