• Připravujeme
    3 300Kč
Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.

Marika: Je nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se do pečení vrhá s nadšením a žádná technika nebo ingredience jí není cizí. Chleby začala péct pro radost a její začátky byly založené na cestě Pokus/Omyl a tím se jí dostalo spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. S většími či menšími pauzami se od roku 2015 stále více začala o pečení zajímat. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích Profesní kvalifikaci na Výrobu chleba a běžného pečiva a také Výrobu jemného pečiva. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Bundesakademie Weinheim v Německu a splnil se jí tak její velký pekařský sen. Domů si přivezla nejen jeho pšeničný kvas (Beesham jej má již od roku 2001), ale také sušenou verzi bezlepkového kvasu. 

Mirka: Absolvovaní kurzu v Ola Kala se stalo mezníkem v jejím dalším životě. S nově nabytými zkušenostmi se začala pečení a cukrařině věnovat intenzivně a více pronikat do tajů tohoto řemesla. Své výrobky úspěsně prezentuje na sociálních sítích (@miri.charvatova) a právě díky nim se seznámila s Marikou (@mari.klee). Prvotní vzájemné lajkování příspěvků postupně přerostlo v osobní přátelstvi a spolupráci. Také z tohoto důvodu se obě kamarádky rozhodly předávat zájemcům své praktické zkušenosti formou kurzů.

V Ola Kala vedou kurzy: Domácí chléb

Jednoduše vánočky - SVÁTEČNÍ PEČENÍ

Jednoduše vánočky - SVÁTEČNÍ PEČENÍ

Ta správně umotaná vánočka pod dohledem 2 lektorek M&M.

Vánočky i copy z jednoho těsta.

Naučíte se několik způsobů motání. To se musí vyzkoušet!

S kváskem i kvasemZdobení a posypky vykouzlí nepřeberně variací.

Kurz je určený zejména  pro začátečníky i pro ty pečením nepolíbené:-).

Kurz trvá 5 hodin.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Kdo nemá rád vánočku? Samozřejmě, někdo raději s rozinkami, někdo bez. Ale ta vánočka, to je přece věc! Čím dál tím častěji si jí lidé kupují nebo doufají, že od někoho pečícího alespoň jednu hezky umotanou dostanou 😋. A co takhle se do toho letos pustit sama (sám)? Na našem kurzu se naučíme opravdu velkou spoustu triků. Do příprav lze zapojit celou rodinu a vy si můžete vytvořit své opravdu originální a zajímavé kousky. Nakonec, vánočka se hodí nejen na vánoční tabuli, ale můžete si ji vychutnat po celý rok...

CO SI UPEČEME

  • Vánočky různých tvarů a s různými posypkami

  • Upleteme si je ze 4, 6 i více pramenů, i bez špejlí to jde

  • Mini-vánočky

NAUČÍME VÁS

  • Jak si připravit z jednoho těsta několik druhů vánoček

  • Jaké lze použít mouky

  • Jak na droždí nebo kvas a jejich kombinace

  • Využití sušeného mléka nebo metody Tang Zhong v těstě

  • K čemu je v těstě máslo, sádlo nebo žloutky

  • Kolik cukru je dobře

  • Jak si zamotat vánočku ze 4, 6 nebo více pramenů

  • Čím si vánočky naplnit, ano, i vánočky lze plnit

  • Jak si vánočky ozdobit a posypat

  • Na jaké teploty péct

  • Zapařování trouby a důvod využití páry během pečení

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21. hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink,  víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - v případě zájmu, vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu Jednoduše vánočky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

Vanocky testoVanocky testo 2Vanocky titulkaVanocky hotovoVanocky detail

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana