PEČENÍ
- FRANCOUZSKÝ DORT
1.4.2023 v 10:00
volná místa
(studio Vinohrady)
2 900Kč
KOUPIT
Šéfkuchařka

Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

Francouzský dort - PLNÝ ČOKOLÁDY
Dort plný čokolády a francouzské elegance.
Dezert, kterým překvapíte každou společnost, malé i velké.
Upečete mechový korpus, našleháte nadýchaný krém a nadekorujete čokoládové ozdoby.
Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený dort a mnohé cukrářské finesy.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Charakteristika kurzu
Během kurzu si ukážeme, jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů "Ganache" a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.
CO SI UPEČEME
-
Mandlový korpus
-
Ganache čokoládový krém
-
Čokoládové ozdoby
-
Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort
Naučíme Vás
-
Správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto
-
Dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu
-
Připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)
-
Bezvadně našlehat tyto krémy
-
Používat dortovou transparentní pásku
-
Techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu vaření Francouzský dort dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.