• ODPALOVANÉ TĚSTO
    20.1.2024 v 10:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 300Kč

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě

Éclair, větrník a věneček - FRANCOUZSKÉ, ODPALOVANÉ

Pamatujete si na tu opravdovou karamelovo-vanilkovou chuť větrníku?

Chcete poznat tajemství francouzského Éclair?

Rychlé, elegantní, nadýchané...

Jeden druh těsta, několika variant krémů = éclair, větrník, věneček, labuť.

Napoprvé pod dozore, napodruhé sami. Naučíme vás triky, jak na to!

 

Charakteristika kurzu

Na tomto kurzu pečení se naučíme pracovat s francouzským odpalovaným těstem, kterého se obává i mnoho profesionálů. Kouzlo úspěchu tkví v dokonale odpáleném těstě, ve správném množství vajec a hlavně v trpělivosti při pečení korpusů. Aby se předešlo splasknutí krásně nafouknutých již upečených dobrůtek, existuje trik, který si prozradíme na kurzu.

Nadýchané korpusy mohou mít různé tvary a velikosti a se mohou plnit různými sladkými či slanými náplněmi.

Co budeme připravovat

  • Karamelový větrník

  • Smetanový Éclair

  • Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou

  • Labutě z odpalovaného těsta

Naučíme vás

  • Všechna tajemství francouzského odpalovaného těsta (správné poměry surovin, odpalování, pečení…)

  • Pracovat s cukrářským sáčkem a ozdobnou špičkou

  • Tvořit různé tvary (éclairs, labutě, větrníky…)

  • Karamelovou  a vanilkovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)

  • Žloutkový krém

  • Karamelovou polevu na větrníky

  • Citronovou (rumovou) polevu na věnečky

  • Utavit cukr na karamel

  • Spálený cukrový sirup - kulér

  • Pracovat s cukrovým fondánem

 

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu pečení Éclair, větrník a věneček dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

Fotogalerie

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě - novinkaÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věneček

Autentické fotografie z kurzu

 

Eclair venecek Eclair labute Eclair eclair Eclair vetrnik Eclair zdobeni Eclair krabice 1 Eclair krabice 2

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana