PEČENÍ
- ODPALOVANÉ TĚSTO
20.1.2024 v 10:00
obsazeno
(studio Vinohrady)
3 300Kč
Šéfkuchařka

Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".
Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

Éclair, větrník a věneček - FRANCOUZSKÉ, ODPALOVANÉ
Pamatujete si na tu opravdovou karamelovo-vanilkovou chuť větrníku?
Chcete poznat tajemství francouzského Éclair?
Rychlé, elegantní, nadýchané...
Jeden druh těsta, několika variant krémů = éclair, větrník, věneček, labuť.
Napoprvé pod dozore, napodruhé sami. Naučíme vás triky, jak na to!
Charakteristika kurzu
Na tomto kurzu pečení se naučíme pracovat s francouzským odpalovaným těstem, kterého se obává i mnoho profesionálů. Kouzlo úspěchu tkví v dokonale odpáleném těstě, ve správném množství vajec a hlavně v trpělivosti při pečení korpusů. Aby se předešlo splasknutí krásně nafouknutých již upečených dobrůtek, existuje trik, který si prozradíme na kurzu.
Nadýchané korpusy mohou mít různé tvary a velikosti a se mohou plnit různými sladkými či slanými náplněmi.
Co budeme připravovat
-
Karamelový větrník
-
Smetanový Éclair
-
Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou
-
Labutě z odpalovaného těsta
Naučíme vás
-
Všechna tajemství francouzského odpalovaného těsta (správné poměry surovin, odpalování, pečení…)
-
Pracovat s cukrářským sáčkem a ozdobnou špičkou
-
Tvořit různé tvary (éclairs, labutě, větrníky…)
-
Karamelovou a vanilkovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)
-
Žloutkový krém
-
Karamelovou polevu na větrníky
-
Citronovou (rumovou) polevu na věnečky
-
Utavit cukr na karamel
-
Spálený cukrový sirup - kulér
-
Pracovat s cukrovým fondánem
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu pečení Éclair, větrník a věneček dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu