Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Vážení klienti, do 11.10. jsou k dispozici pouze dárkové vouchery v elektronické podobě.
|
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika
Dort s velkým D. Překvapení, údiv, ovace.... A tropické ovoce😋.
Na scénu přichází dortová kráska se závojem, seznamte se:
Kakaový korpus s kokosem a fazolí tonka, mango-marakuja želé blok.
Ganache z hořké čokolády, smetanovotvarohový krém, krajka z jedlého papíru.
Znáte někoho, kdo by nechtěl ochutnat? Kdo by dort D nechtěl umět?
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Ke každé významné události je třeba zvolit ten správný dort. Aby to nebyla nuda, aby se to hodilo k našemu okamžiku, aby to podtrhlo výjimečnost chvíle a blízké osoby, pro kterou dort upečeme. Dorty z babiččina sešítku jsou klasika, kterou všichni milují... Ale co to uchopit jinak, moderně, romanticky, krásně, odlehčeně? A samozřejmě chuťově k nenapodobení😋.Pojďme se naučit umělecké dílo, do kterého vložíte svojí invenci.
CO SI UPEČEME
Každý si sestaví a nazdobí vlastní "romantický dort" plný chutí tropického ovoce
Korpus:
Kakaový s kokosem a tonka fazolí zvlhčený pyré z manga
Uvnitř dortu:
Yuzu marmeláda na promazání korpusu
Ganache z hořké čokolády
Smetanový krém jemně ochucený Yuzu
Želé blok mango-marakuja
Obmaz:
Švýcarský bílkovomáslový krém s citrónem
Zdobení: Jedlá krajka, sušené květy růže
Jak upéct voňavý kakaový korpus
Jak připravit smetanový a čokoládový krém
Vyrobit ovocné želé jako náplň do dortu
Připravit velejemný a hladký krém na obmazání dortu (máslový krém nemusí být hutný, těžký, bez chuti a už vůbec ho nemusí být na dortu kilo)
Jak pracovat s jedlým papírem a vyrobit si efektní ozdobnou krajku
Finálně uhladit a ozdobit dort
*Z časových důvodů budou korpusy již upečené a vychlazené. Na kurzu si však vysvětlíme, jak pracovat s piškotovým těstem a společně s lektorkou si na ukázku upečeme modelový. Totéž platí pro ovocné želé, které musí být před vložením do dortu dostatečně vychlazené a pevné.
Na kurzu budeme pracovat s předpřipravenou krajkou. Receptura na celou výrobu je součástí skript. Jednotlivé kroky si vysvětlíme, ukážeme na vzorku, jak má syrové těsto vypadat, jakým způsobem ho pečeme a jaké používáme pomůcky. Společně si krajku vytvarujeme a ozdobíme dort.
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21. hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete se o kurzu Dortová romantika dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.