PEČENÍ
- DORTOVÁ ROMANTIKA
14.10.2023 v 10:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat

Alžběta Benešová
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
Tak dlouho krmila kolegy v práci dobrotami, až pochopila, že cukrařina je oborem, kterému se chce věnovat profesionálně. Vrátila se tedy na čas do školních lavic. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
V Ola Kala vede kurzy: Kynuté těsto, Tarty a tartaletky, Pečeme dorty

Dortová romantika - S CHUTÍ TROPICKÉHO OVOCE
Dort s velkým D. Překvapení, údiv, ovace.... A tropické ovoce😋.
Na scénu přichází dortová kráska se závojem, seznamte se:
Kakaový korpus s kokosem a fazolí tonka, mango-marakuja želé blok.
Ganache z hořké čokolády, smetanovotvarohový krém, krajka z jedláho papíru.
Znáte někoho, kdo by nechtěl ochutnat? Kdo by dort D nechtěl umět?
Pozor, návykové!
CHARAKTERISTIKA KURZU
Ke každé významné události je třeba zvolit ten správný dort. Aby to nebyla nuda, aby se to hodilo k našemu okamžiku, aby to podtrhlo výjimečnost chvíle a blízké osoby, pro kterou dort upečeme. Dorty z babiččina sešítku jsou klasika, kterou všichni milují... Ale co to uchopit jinak, moderně, romanticky, krásně, odlehčeně? A samozřejmě chuťově k nenapodobení😋.Pojďme se naučit umělecké dílo, do kterého vložíte svojí invenci.
CO SI UPEČEME
-
Každý si upeče vlastní "romantický dort" plný chutí tropického ovoce
Korpus:
Kakaový s kokosem a tonka fazolí zvlhčený pyré z manga
Uvnitř dortu:
Yuzu marmeláda na promazání korpusu
Ganache z hořké čokolády
Smetanovotvarohový krém jemně ochucený Yuzu
Želé blok z pyré mango-marakuja
Obmaz:
Bílkovomáslový
Zdobení:
Jedlá krajka a druhou variantou bude abstraktní malování/špachtlování barveným krémem
NAUČÍME VÁS
-
Upéct voňavý kakaový korpus
-
Správně prokrojit a naplnit korpus
-
Vyrobit ovocný želé blok jako náplň dortu
-
Jak vytvořit jemný a hladký krém na obmazání dortu
-
Jak pracovat s jedlým papírem a vyrobit si krajku
-
Finálně uhladit a ozdobit dort
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, víno z doporučení sommeliera).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - v případě zájmu, vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu Dortová romantika dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.