• Domácí chléb napoprvé
    16.3.2024 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
  • Domácí chléb napoprvé
    8.6.2024 v 10:00
    poslední volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat
Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.

Marika: Je nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se do pečení vrhá s nadšením a žádná technika nebo ingredience jí není cizí. Chleby začala péct pro radost a její začátky byly založené na cestě Pokus/Omyl a tím se jí dostalo spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. S většími či menšími pauzami se od roku 2015 stále více začala o pečení zajímat. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích Profesní kvalifikaci na Výrobu chleba a běžného pečiva a také Výrobu jemného pečiva. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Bundesakademie Weinheim v Německu a splnil se jí tak její velký pekařský sen. Domů si přivezla nejen jeho pšeničný kvas (Beesham jej má již od roku 2001), ale také sušenou verzi bezlepkového kvasu. 

Mirka: Absolvovaní kurzu v Ola Kala se stalo mezníkem v jejím dalším životě. S nově nabytými zkušenostmi se začala pečení a cukrařině věnovat intenzivně a více pronikat do tajů tohoto řemesla. Své výrobky úspěsně prezentuje na sociálních sítích (@miri.charvatova) a právě díky nim se seznámila s Marikou (@mari.klee). Prvotní vzájemné lajkování příspěvků postupně přerostlo v osobní přátelstvi a spolupráci. Také z tohoto důvodu se obě kamarádky rozhodly předávat zájemcům své praktické zkušenosti formou kurzů.

V Ola Kala vedou kurzy: Domácí chléb

Domácí chléb - TEN BOŽÍ DAR 4x JINAK

Domácí chléb napoprvé - PRO NEPOLÍBENÉ PEČENÍM I TY ZKUŠENĚJŠÍ. NOVINKA 2023.

Čerstvě upečený chléb a všechny jeho tajnosti, vše pod dohledem 2 lektorek M&M.

Začínáme od píky. Základní chléb z kvásku i kvasu.

Jednoduchá a výtečná celožitná cihla se semínky. To se musí vyzkoušet!

Na cestě od kvasu - přes těsto - až po křupavě upečenou kůrku.

Kurz na 5 hod. je určený zejména  pro začátečníky i pro ty pečením nepolíbené:-).

Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
 

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený chléb? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je. Pokud ne, je to škoda, ale spolu to můžeme změnit. Od teď si už i vy doma můžete pochutnávat na čerstvě upečeném chlebu. Na tomto kurzu se naučíme opatrovat kvas, založíme si spolu těsto a odtajníme některá důležitá pekařská názvosloví. Také se zaměříme na přetužování těsta a stáčení do ošatky. Abychom měli kůrku křupavou, řeknemi se, jak na to... Upečeme si chléb a naučíme se pár triků, které využijeme i doma pro ozvláštnění našeho domácího chleba.

CO SI UPEČEME

  • Základní chléb z kvásku i kvasu – tzv. hybridní chléb

  • Celožitnou cihlu

NAUČÍME VÁS

  • Jakou používat mouku a jaké rozdíly v mouce jsou

  • Jaké časy a teploty jsou na kynutí optimální

  • Co je lednicové kynutí

  • Jak na přetužování těsta

  • Jak stáčet těsto do ošatky

  • Kdy lze použít laminaci těsta

  • V čem péct a jak dlouho

  • Kdy využívat zapařování trouby

  • Jaké jsou druhy kvasu a jaký kvas vlastně doma mít

  • Jak pečovat o kvas

  • Rozdíl mezi kvasem a kváskem

  • Jak uchovat chléb

  • Co s případnými zbytky chleba

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21. hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu Domácí chléb napoprvé dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

aaa chleba 6aa chleb 1aa chleb 1 zitnyaaa chleba 1aaa chleba 4aaa chleba 2aaa chleba 3aaa chleba 5

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana