PEČENÍ
- Domácí chléb napoprvé
21.9.2024 v 10:00
poslední volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
- Domácí chléb napoprvé
19.10.2024 v 10:00
poslední volná místa
(studio Žižkov)
3 300Kč
Objednat
Mirka Charvátová
Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.
Absolvovaní kurzu v Ola Kala se stalo mezníkem v jejím dalším životě. S nově nabytými zkušenostmi se začala pečení a cukrařině věnovat intenzivně a více pronikat do tajů tohoto řemesla. Její pekařské kořeny se nezapřou, oba rodiče byli pekaři. Pečení chleba se věnuje několik let a naprosto jí "pohltil" kvas. Prošla si několika pekařskými kurzy od základu po Master Class, "Open Crumb" a dvoudenní pekařský workshop u světově známého pekaře Beesham Soogrim
Své výtvory a zkušenosti nadšeně prezentuje na sociálních sítích pod svojí "značkou" miri bakery (@miri.charvatova)
Mirka vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurz: Domácí chléb
Domácí chléb napoprvé - PRO NEPOLÍBENÉ PEČENÍM I TY ZKUŠENĚJŠÍ.
Čerstvě upečený chléb a všechny jeho tajnosti.
Začínáme od píky. Základní chléb z kvásku i kvasu.
Jednoduchá a výtečná celožitná cihla se semínky. To se musí vyzkoušet!
Na cestě od kvasu - přes těsto - až po křupavě upečenou kůrku.
Kurz na 5 hod. je určený zejména pro začátečníky i pro ty pečením nepolíbené:-).
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
CHARAKTERISTIKA KURZU
Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený chléb? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je. Pokud ne, je to škoda, ale spolu to můžeme změnit. Od teď si už i vy doma můžete pochutnávat na čerstvě upečeném chlebu. Na tomto kurzu se naučíme opatrovat kvas, založíme si spolu těsto a odtajníme některá důležitá pekařská názvosloví. Abychom měli kůrku křupavou, řeknemi se, jak na to... Ukážeme si pár triků, které vám pomůžou upéct chléb, za který vás doma budou zbožňovat.
CO SI UPEČEME
-
Základní chléb z kvásku i kvasu – tzv. hybridní chléb
-
Celožitnou cihlu
NAUČÍME VÁS
-
Jakou používat mouku
-
Časy a teploty optimální ke kynutí
-
Co je lednicové kynutí
-
Práce s těstem - přetužování/překládání, stáčení do ošatky
-
Názvosloví - autolýza, fermentolýza, laminace
-
Druhy kvasů a jak o ně pečovat
-
Rozdíl mezi kvasem a kváskem
-
Jak uchovat chléb po upečení
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 21. hodiny (nebo kolem 15.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu Domácí chléb napoprvé dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.