• Domácí chléb napodruhé
    25.11.2023 v 10:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 300Kč
    Objednat
Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.

Marika: Je nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se do pečení vrhá s nadšením a žádná technika nebo ingredience jí není cizí. Chleby začala péct pro radost a její začátky byly založené na cestě Pokus/Omyl a tím se jí dostalo spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. S většími či menšími pauzami se od roku 2015 stále více začala o pečení zajímat. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích Profesní kvalifikaci na Výrobu chleba a běžného pečiva a také Výrobu jemného pečiva. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Bundesakademie Weinheim v Německu a splnil se jí tak její velký pekařský sen. Domů si přivezla nejen jeho pšeničný kvas (Beesham jej má již od roku 2001), ale také sušenou verzi bezlepkového kvasu. 

Mirka: Absolvovaní kurzu v Ola Kala se stalo mezníkem v jejím dalším životě. S nově nabytými zkušenostmi se začala pečení a cukrařině věnovat intenzivně a více pronikat do tajů tohoto řemesla. Své výrobky úspěsně prezentuje na sociálních sítích (@miri.charvatova) a právě díky nim se seznámila s Marikou (@mari.klee). Prvotní vzájemné lajkování příspěvků postupně přerostlo v osobní přátelstvi a spolupráci. Také z tohoto důvodu se obě kamarádky rozhodly předávat zájemcům své praktické zkušenosti formou kurzů.

V Ola Kala vedou kurzy: Domácí chléb

Domácí chléb napodruhé - PRO FAJNŠMEKRY. NOVINKA 2023

Domácí chléb napodruhé - PRO FAJNŠMEKRY. NOVINKA 2023

Je vám povědomý výraz Autolýza, Laminace a Přetužování, Stáčení do ošatky a vše běžně aplikujete při vašem pečení?

Víte co je Lievito nebo Pasta Madre a znáte rozdíl mezi kvasem a kváskem?

Tak je tento kurz ušitý přímo vám na míru. Je totiž určený pro všechny pokročilé domácí pekaře !

Vícebarevné chleby. Metoda Tang Zhong, chleby s Luštěninovou moukou.

První chlebový MasterClass právě u nás v Ola Kala pod vedením dvou lektorek M+M!

Kurz volně a vhodně navazuje na první díl pečení chleba, není vhodný pro začátečníky.

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto kurzu se zaměříme na to, abyste měli dostatečný arzenál na vaše další pokusy s těstem a nezůstalo jen u jednoho druhu chleba. Zároveň vás zbavíme pochybností a naučíme vás přemýšlet o pečení trochu jinak. K tomu všemu je nutné jen to, abyste měli s pečením zkušenosti. Tento kurz má svou dynamiku a vysvětlování základních pojmů by mohlo celý kurz přibrzdit.

V první části bude použita metoda MasterClass, kde si ve zrychleném sledu připravíme Autolýzu, Laminaci, ukážeme dva druhy Přetužování, Tvarování těsta a i několik způsobů Stáčení těsta do ošatek i použití jiného druhu nádob. Připravíme si spolu Tang Zhong, chlebové koření a další druhy kvasů. Po první části MasterClass bude následovat samotný kurz, kdy se dáme do díla a upečeme si spolu chleby.

CO SI UPEČEME

  • Chléb za použití metody tang zhong

  • Chléb s luštěninovým rozkvasem

NAUČÍME VÁS

  • Jaké jsou druhy kvasu a jaký kvas vlastně doma mít - opakování je matka moudrosti

  • Jak o kvas doma pečovat a čemu věnovat pozornost

  • Jaké používat tekutiny v těstu a jejich možná záměna

  • Metoda tang-zhong

  • Příprava domácího koření do chleba

  • Jaké další ingredience lze přidat do chleba

  • Jak si nazdobit a nařezat těsto na chleba, než jej dáme do trouby

  • Jak se k pečení postavit, aby se vám chléb vždy povedl

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink,  víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - v případě zájmu, vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu Domácí chléb napodruhé dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

aa chleb 2 pecenaa chleb 2 lusteninaaa chleb 2 testo

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus sodexo Edenred Benefity comgate platebni brana