PEČENÍ
- Připravujeme3 300Kč
Šéfkuchařka
Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.
Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".
Hanka vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Croissants
Croissants - FRANCOUZSKÁ SNÍDANĚ U VÁS DOMA
Nadýchané máslové croissanty k snídani, co je víc?
Nikde nechutnají tak jako ve Francii a po našem kurzu u vás doma:-).
Dozvíte se, co je to skládané plundrové těsto a jak se dělá.
Vyzkoušíte croissants nasladko i naslano.
A k tomu si ještě přidáme vanilkové šneky a čokoládové rolky.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Charakteristika kurzu
Z kávy na stole stoupá pára a vedle na talíři jsou nachystané právě upečené croissanty. Jsou tak křehké, že to snad ani není možné, rozplývají se na jazyku a chutnají po másle... Usrknu z šálku kávy a zakousnu se do prvního. Na životě jsou bezva právě tyhle neobyčejně obyčejné chvíle... Z kynutého plundrového těsta si připravíme různé sladké dobroty, ale vyzkoušíme i slanou náplň. Tak co, už máte chuť?
Co budeme PÉCT
-
Croissants (různé druhy, nasladko i naslano)
-
Vanilkové šneky s rozinkami
-
Čokoládové rolky
Naučíme vás
-
Pracovat s čerstvým droždím a vytvořit kvásek
-
Vybrat mouku s vysokým obsahem lepku, vhodnou na kynutá těsta
-
Správný postup při výrobě, chlazení a prokládání plundrového těsta
-
Náplně sladké a slané
-
Mrazit a rozmrazovat polotovary z těchto těst
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje:
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete se o kurzu pečení Croissants dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.