• Připravujeme
    3 300Kč

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má blízko ke studené kuchyni i umění sushi. Jako správná cukrářka miluje prvotřídní dezerty a sladkosti. V kondici se udržuje díky celoživotnímu nutkání "jít si zasportovat".

Hanka vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Croissants

Croissants

Croissants - FRANCOUZSKÁ SNÍDANĚ U VÁS DOMA

Nadýchané máslové croissanty k snídani, co je víc?
Nikde nechutnají tak jako ve Francii a po našem kurzu u vás doma:-).

Dozvíte se, co je to skládané plundrové těsto a jak se dělá.

Vyzkoušíte croissants nasladko i naslano.

A k tomu si ještě přidáme vanilkové šneky a čokoládové rolky.

Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.

 

 

Charakteristika kurzu

Z kávy na stole stoupá pára a vedle na talíři jsou nachystané právě upečené croissanty. Jsou tak křehké, že to snad ani není možné, rozplývají se na jazyku a chutnají po másle... Usrknu z šálku kávy a zakousnu se do prvního. Na životě jsou bezva právě tyhle neobyčejně obyčejné chvíle... Z kynutého plundrového těsta si připravíme různé sladké dobroty, ale vyzkoušíme i slanou náplň. Tak co, už máte chuť?

Co budeme PÉCT

  • Croissants (různé druhy, nasladko i naslano)

  • Vanilkové šneky s rozinkami

  • Čokoládové rolky

Naučíme vás

  • Pracovat s čerstvým droždím a vytvořit kvásek

  • Vybrat mouku s vysokým obsahem lepku, vhodnou na kynutá těsta

  • Správný postup při výrobě, chlazení a prokládání plundrového těsta

  • Náplně sladké a slané

  • Mrazit a rozmrazovat polotovary z těchto těst

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje:

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete se o kurzu pečení Croissants dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

Fotogalerie

Croi testoCroi syroveCroi syrove 2Croi snek zdobeniCroiCroi krabiceCroi snekCroi snek pracovni

Autentické fotografie z kurzu

Croi vystavka Croi plech Croi v troube Croi pracovni

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana