• ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
    22.2.2025 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
  • ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
    16.3.2025 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
  • ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
    13.4.2025 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
  • ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
    3.5.2025 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
  • ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
    25.5.2025 v 10:00
    obsazeno
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
Zdeněk Tokár

Zdeněk Tokár

Zdeněk je profesí hematolog a biochemik, který naplno propadl kouzlům cukrařiny. Jeho vášeň ho přivedla až do účasti v televizním pořadu Peče celá země. Specializuje se hlavně na tvorbu slavnostních dortů, které může ozdobit cukrovými květy. Jeho další vášní je práce s čokoládou a hlavně tvorba pralinek. Jeho tvorbu můžete sledovat na instagramovém profilu @zdetok.

Cukrařině se intenzivně věnuje od roku 2012. Je milovníkem všeho sladkého. Ke sladké tvorbě ho přivedly cukrové květy, které jsou v cukrařině považovány za královskou disciplínu. Je držitelem několika zlatých medailí v kategorii design svatebního dortu a modelování cukrových květů. Absolvoval několik kurzů u světových odborníků jako například Alan Dunn, Kelvin Chua, Kristina Rado, Natali Kishkovich. Jeho poslední vášní jsou čokoládové pralinky, v kterých rád kombinuje různé chutě. Ve svém životě se řídí mottem: „V okamžiku kdy nepracujete, ani nic nového se neučíte, umíráte“

V Ola Kala vede kurzy: Čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky - MOJE VLASTNÍ BAREVNÁ BONBONIERA. NOVINKA 2024.

Čokoládové pralinky - MOJE VLASTNÍ BAREVNÁ BONBONIERA. NOVINKA 2024.

Čokoládová pralinka plná chutí s tenkou čoko krustou😋.

Variace barev, exploze chutí!

Uvnitř: jahoda, malina, pistácie, kokos, tonka, mango, maracuja, černý rybíz, slaný karamel, mandarinka

Moderní přístupy, vybrané suroviny, čokoláda a barvy jak od malíře.

Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním  pečivu jako občerstvení                                                                                                                                   (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.

PŘÍBĚH TOHOTO KURZU

Bonboniera vždy byla a bude sázka na jistotu. Je součástí mnoha oslav, mnoha příběhů. Na tomto kurzu však rozehrajeme jiný příběh, příběh mé vlastní bonboniery. Bude plná barevných, lesklých a výtečných pralinek. Abyste tohle s bravurou zvládli, přijďte na náš kurz se Zdeňkem😋. Naučíte se jak vytvořit pralinky v domácím prostředí, naučíte se pracovat s barevným kakaovým máslem, temperovat čokoládu několika způsoby a připravovat náplně. Stanete se umělci, sochaři i malíři!  Jen málokterý dárek je tak originální jako vlastní nejbarevnější bonboniera.

 

JAKÉ PRALINKY SI VYROBÍME

Každý si vyrobí vlastní exkluzivní "nejbarevnější bonbonieru" plnou výtečných chutí

6 druhů pralinek:
Extra jahoda - jahodová ganache
Malina-pistácie - pistáciová ganache
Exotika - mango-maracuja, kokosová ganache
Slaný karamel - tonka ganache
Černý rybíz² - černorybízová ganache
Mandarinka - mandarinková ganache

NAUČÍME VÁS

  • Jak si připravit barevné kakaové máslo a práce s barvami do čokolády

  • Jak se starat o formy na čokoládu a jak je připravit

  • Různé techniky temperování čokolády

  • Vylévání forem, plnění a zavíčkování

  • Přípravu různých ovocných vkladů

  • Různé druhy ganache pro plnění pralinek

  • Jak si připravit výtečný slaný karamel

 

O KURZU

Kdy a jak dlouho: O víkendu, začátek v 10. hodin, předpokládaný konec kolem 15. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu Čokoládové pralinky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

Čokopr formaČokopr tutulkaČokopr 1Čokopr 2Čokopr 3Čokopr 4Čokopr 5

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana