PEČENÍ
- ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
22.2.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
- ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
16.3.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
- ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
13.4.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
- ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
3.5.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč
- ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY
25.5.2025 v 10:00
obsazeno
(studio Žižkov)
3 600Kč

Zdeněk Tokár
Zdeněk je profesí hematolog a biochemik, který naplno propadl kouzlům cukrařiny. Jeho vášeň ho přivedla až do účasti v televizním pořadu Peče celá země. Specializuje se hlavně na tvorbu slavnostních dortů, které může ozdobit cukrovými květy. Jeho další vášní je práce s čokoládou a hlavně tvorba pralinek. Jeho tvorbu můžete sledovat na instagramovém profilu @zdetok.
Cukrařině se intenzivně věnuje od roku 2012. Je milovníkem všeho sladkého. Ke sladké tvorbě ho přivedly cukrové květy, které jsou v cukrařině považovány za královskou disciplínu. Je držitelem několika zlatých medailí v kategorii design svatebního dortu a modelování cukrových květů. Absolvoval několik kurzů u světových odborníků jako například Alan Dunn, Kelvin Chua, Kristina Rado, Natali Kishkovich. Jeho poslední vášní jsou čokoládové pralinky, v kterých rád kombinuje různé chutě. Ve svém životě se řídí mottem: „V okamžiku kdy nepracujete, ani nic nového se neučíte, umíráte“
V Ola Kala vede kurzy: Čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky - MOJE VLASTNÍ BAREVNÁ BONBONIERA. NOVINKA 2024.
Čokoládová pralinka plná chutí s tenkou čoko krustou😋.
Variace barev, exploze chutí!
Uvnitř: jahoda, malina, pistácie, kokos, tonka, mango, maracuja, černý rybíz, slaný karamel, mandarinka
Moderní přístupy, vybrané suroviny, čokoláda a barvy jak od malíře.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), cola a ledový čaj.
Od 2024 slaný OK catering na vlastním pečivu jako občerstvení (roastbeef, domácí paštika, hummus a další).
Degustace vybraných vín na vyžádání u všech kurzů pečení.
PŘÍBĚH TOHOTO KURZU
Bonboniera vždy byla a bude sázka na jistotu. Je součástí mnoha oslav, mnoha příběhů. Na tomto kurzu však rozehrajeme jiný příběh, příběh mé vlastní bonboniery. Bude plná barevných, lesklých a výtečných pralinek. Abyste tohle s bravurou zvládli, přijďte na náš kurz se Zdeňkem😋. Naučíte se jak vytvořit pralinky v domácím prostředí, naučíte se pracovat s barevným kakaovým máslem, temperovat čokoládu několika způsoby a připravovat náplně. Stanete se umělci, sochaři i malíři! Jen málokterý dárek je tak originální jako vlastní nejbarevnější bonboniera.
JAKÉ PRALINKY SI VYROBÍME
Každý si vyrobí vlastní exkluzivní "nejbarevnější bonbonieru" plnou výtečných chutí
6 druhů pralinek:
Extra jahoda - jahodová ganache
Malina-pistácie - pistáciová ganache
Exotika - mango-maracuja, kokosová ganache
Slaný karamel - tonka ganache
Černý rybíz² - černorybízová ganache
Mandarinka - mandarinková ganache
NAUČÍME VÁS
-
Jak si připravit barevné kakaové máslo a práce s barvami do čokolády
-
Jak se starat o formy na čokoládu a jak je připravit
-
Různé techniky temperování čokolády
-
Vylévání forem, plnění a zavíčkování
-
Přípravu různých ovocných vkladů
-
Různé druhy ganache pro plnění pralinek
-
Jak si připravit výtečný slaný karamel
O KURZU
Kdy a jak dlouho: O víkendu, začátek v 10. hodin, předpokládaný konec kolem 15. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – vína doporučená sommelierem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?
Chcete se o kurzu Čokoládové pralinky dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.