Lektoři
Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.
Jakub Mužík
Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.
V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery a další.
Dušan Svoboda
Dušan je jedním z hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou četná gastronomická ocenění, je členem olympijského Culinary Nestlé týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.
V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně tradičně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.
Tomáš Rott
Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová a další.
Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..
Michal Suchánek
Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela. Nadto je to neskutečný lingvista, který zvládne kurz ve 4 jazycích.
V Ola Kala vede kurzy: Hola Espaňa, Vůně Provence a další
Jan Matějka
Honza je zkušený šéfkuchař a lektor, který sbíral zkušenosti ve vyhlášených restauracích v Praze. Již jako velmi mladý dostal svou první nabídku na post šéfkuchaře a chvíli na to přišla možnost vyjet do Ameriky dělat sous chefa v Miami na Floridě. Vydal se za ní...
V Ola Kala vede kurzy: Latinská Amerika a další.
Kristina Kopáčková
Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.
V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem
Míša Landová
Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení. Je pracovitá, oblíbená a úspěšná.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Macarons voilá, Stékaný dort, Retro zákusky, Zákusky hezky česky, Vánoční cukroví a další.
Hana Konečná
Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Croissants
Zdeněk Tokár
Zdeněk je profesí hematolog a biochemik, který naplno propadl kouzlům cukrařiny. Jeho vášeň ho přivedla až do účasti v televizním pořadu Peče celá země. Specializuje se hlavně na tvorbu slavnostních dortů, které může ozdobit cukrovými květy. Jeho další vášní je práce s čokoládou a hlavně tvorba pralinek. Jeho tvorbu můžete sledovat na instagramovém profilu @zdetok.
V Ola Kala vede kurzy: Čokoládové pralinky
Alžběta Benešová
Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.
V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika
Mirka Charvátová
Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.
V Ola Kala vede kurz: Domácí chléb
Pavlína Berzsiová
Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.
V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Velikonoční cukroví a další.