Lektoři

Úvodní strana / O NÁS / Náš tým a lektoři
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., II. a III., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

 
Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál, dlouholetý kuchař ve **** hotelu. Nyní ho potkáte v barvách Ola Kala na mnoha kurzech i v našem food trucku Ola Kala Van, jak připravuje výbornou BX placku i další street food mňamky.  Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

V Ola Kala vede kurzy: Menu ala carte (hovězí, kuřecí, ryby), B&W burger, Vegetariánsky s chutí, Pizza & focaccia, Italská rizota, Boloňské ragú a lasagne, Umění sushi, Japonsko s příběhem, Jihoamerická masa , kurzy pro teenagery  další.

 
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je jedním z  hlavních garantů kvality naší školy vaření Ola Kala. Nadto je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál s mnoha a mnoha zkušenostmi. Má za sebou mnohá gastronomická ocenění, je členem olympijského gastro týmu. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. Dlouhé roky byl šéfkuchařem v Obecním domě a v současnosti je garantem kvality a hlavním odborným poradcem naší školy vaření.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Zvěřina na talíři, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, speciální kurzy na přání a další.

 
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Během svých studií na hotelovce absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu a Blackpoolu. Byl součástí týmu vyhlášené restaurace Coda v hotelu Aria. Již nějakou dobu úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Rezervace se tam musí dělat s předstihem:-).

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Kuchyně francouzského venkova, Moderní Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak a vše ze svíčkové, M.D. Rettigová, Jihoamerická masa a další.

 
Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Roční VIP klub a další..

 
Michal Suchánek

Michal Suchánek

Michal má své kořeny na Valašsku, ale frgály a kyselica mu na jeho kuchařské cestě nestačily. Už na hotelové škole ho to táhlo dál do kulinářského světa. Vycestoval vařit do Itálie a gastronomická stavidla se pro něj otevřela. Nadto je to neskutečný lingvista, který zvládne kurz ve 4 jazycích.

V Ola Kala vede kurzy: Hola Espaňa, Vůně Provence a další

 
Jan Matějka

Jan Matějka

Honza je zkušený šéfkuchař a lektor, který sbíral zkušenosti ve vyhlášených restauracích v Praze. Již jako velmi mladý dostal svou první nabídku na post šéfkuchaře a chvíli na to přišla možnost vyjet do Ameriky dělat sous chefa v Miami na Floridě. Vydal se za ní...


 

V Ola Kala vede kurzy: Latinská Amerika v Miami a další.

 
Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem

 
Míša Landová

Míša Landová

Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla.  Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení. Je pracovitá, oblíbená a úspěšná.

 

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Bezlepkové minidortíky, Macarons voilá, Stékaný dort, Pečeme z dýně (cupcakes, muffiny, cheesecake), Retro zákusky, Vánoční cukroví a další.

 
Hana Konečná

Hana Konečná

Hanka pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarty a tartaletky, Kynutá těsta, Nugátovo griliášový dort, Cukrářská škola letních dortů a další.

 
Alžběta Benešová

Alžběta Benešová

Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby.

V Ola Kala vede kurzy: Kynutá těsta, Tartaletky, Slané koláče, Dortová romantika

 
Marika Klčová

Marika Klčová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. 

V Ola Kala vede kurzy: Domácí chléb I. a II., Rohlíky, housky, veky

 
Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika Klčová a Mirka Charvátová

Marika pochází z Krušných hor, kde jako malá díky svému dědovi, který byl pekař, nevědomky k pekařině přičichla. Je specialistka na kvas, a je doma všude tam, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, která se pokouší proměnit na kvasovou variantu. Mirka se jako maminka dvou dcer dlouhá léta věnovala pouze domácímu pečení. Poté, kdy se obě dcery osamostatnily, získala volný čas na rozvíjení svých koníčků a zdokonalování pekařských a cukrářských dovedností.

V Ola Kala vedou kurzy: Domácí chléb

 
Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Cukroví a polevy, Kynutá těsta, Velikonoční cukroví a další.

 
Zuzana Kováč

Zuzana Kováč

Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a 2 roky se věnovala výuce hry na klavír na ZUŠ v Ostravě a Rychvaldě. Odmalička snila o tom, že bude paní učitelkou. V Praze vystudovala Pedagogickou fakultu UK, obor český jazyk a hudební výchova. Krátce před mateřskou učila na základní škole a gymnáziu. Mámě v kuchyni pomáhala snad od pěti let, kdy pro tátu upekla svůj první štrůdl. Postupně se začala zajímat o to, jak připravit chutné jídlo zdravěji, z čerstvých surovin, bez spousty cukru, i v bezlepkové variantě. Své kuchařské dovednosti a znalosti rozšiřuje v Ola Kala již od roku 2011, kde pravidelně navštěvuje kurzy české i mezinárodní kuchyně. V současné době vaří hlavně svému tříletému synovi a roční dcerce a největší pochvalou pro ni je, když její zdravé jídlo chutná celé rodině. 

V Ola Kala vede dětské kurzy: Kurzy zdravého vaření pro děti a mládež 

 

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana