Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Jeden z nejoblíběnějších kurzů Ola Kala.
Nejznámější vietnamská jídla, které znáte z bistra odnaproti.
Typické nesmažené závitky. Už teď je umíte
Objevte tajemství přípravy polévky Phở Bo.
Zapomeňte na pálivou chuť. Tentokrát to bude jemné, voňavé a delikátní.
Snadná příprava, bylinky, zajímavé chutě. Vítejte ve Vietnamu.
Poznáte bylinky, omáčky, koření, různé nudle a placky. Poznáte základní suroviny vietnamské kuchyně.
Pod odborným vedením získáte dovednosti a kulinářské triky při vaření vyhledávané vietnamské kuchyně, která si Čechy už získala. A vy si získáte své přátele, až jim takové vietnamské menu sami připravíte. Stačí se stavit v Ola Kala na kurzu. Naučte se vařit Vietnam! Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Nesmažené závitky s krevetami (nebo jinou náplní) + namáčecí omáčka
Bún bò Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Phở Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou
Fialová "sticky" rýže s mangem
Pracovat s hovězím masem a připravit jej na vývar, aby byl průzračně čirý
Opékat (doslova opálit) koření do polévky
Veškerou přípravu surovin na jarní závitky
Používat rýžový papír, rýžové nudle…
Kombinovat čerstvé bylinky
a mnoho dalších triků a postupů, které používají vietnamští kuchaři
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Vietnam. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.