MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- Připravujeme3 600Kč

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., II. a III., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Thajsko netradiční - HRAVÉ, PÁLIVÉ, JINÉ...
Vol. 3 nejpopulárnějšího kurzu Ola kala. Tentokrát ryba a další pecky!
Vymazlené 4 chodové menu s omáčkami, které ještě neznáte.
Naučíte se připravovat tamarindový kečup a další exotické kousky.
Bylinky v hlavní roli, nechybí rybí omáčka ani tamarind.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů francouzských vín (je součástí našich kurzů vaření).
CHARAKTERISTIKA KURZU
CO BUDEME VAŘIT
-
Salát Larb Kai (osvěžující salát a kuřecím masem, mátou a thajskou bazalkou)
-
Smažené závitky s rybí náplní a netradičním dipem
-
Domácí tamarindový kečup
-
Mořský vlk v arašídové krustě se sweet-chilli omáčkou, rýže
-
Smažený banán v kokosu s mangovou omáčkou
NAUČÍME VÁS
-
Pracovat se zeleninou a bylinkami jako v Thajsku
-
Dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)
-
Netradiční smažené závitky s rybím masem a domácím tamarindovým kečupem
-
Arašídovou krustu na rybě a lahodnou sweet-chilli omáčku
-
Exotický dezert
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz THAJSKO NETRADIČNÍ. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
FOTOGALERIE
Autentické fotografie z kurzu
