MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- THAJSKO I.
24.8.2022 v 16:00
poslední volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
KOUPIT
- THAJSKO I.
22.9.2022 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 300Kč
KOUPIT
Šéfkuchař

Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.

Thajsko I. - DOMÁCÍ KARI PASTA, 5 CHODŮ
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Nejpopulárnější kurz Ola Kala. Pravá thajská kuchyně!
Kurz napěchovaný chutěmi: 5 chodů, 4 hod. intenzivního zážitku.
Naučíte se připravovat pravou domácí kari pastu a porovnáte jí s kupovanou:-).
Dozvíte se, jak používat tradiční suroviny: citronová tráva, galangal, kokosové mléko a další.
Naučíme vás vařit thajská jídla, která budou chutnat stejně jako na dovolené.
Dozvíte se kde a jaké suroviny nakoupit na příště.
Charakteristika kurzu
Nejpopulárnější a nejvíce naplněný kurz Ola Kala. Často nám nestaší 4 hodiny k tomu, abychom to exotické vynikající 5 chodové menu s přípravou domácí kari pasty zvládli. Uvařili a zbaštili. Je nutné ještě něco dodávat:-)?
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
CO BUDEME VAŘIT
-
Tom Kka Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)
-
Popia Tod (thajské jarní závitky)
-
Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže
-
Pad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)
-
Kokosový pudink s grilovaným ananasem
Naučíme vás
-
Připravit si vlastní zelenou kari pastu, kterou pak porovnáte s kupovanou:-)
-
Pracovat s bylinkami jako v Thajsku
-
Dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)
-
Krájet zeleninu a masa asijským způsobem
-
Používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit...)
-
Dprávně smažit ve vysoké vrstvě oleje
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz THAJSKO I. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie
Autentické fotografie z kurzu

