MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- THAJSKO I.
4.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
- THAJSKO I.
25.10.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchař
Yazan Manjah
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.
Thajsko I. - DOMÁCÍ KARI PASTA, 5 CHODŮ
Nejpopulárnější kurz Ola Kala. Pravá thajská kuchyně!
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Naučíte se připravovat pravou domácí kari pastu a porovnáte jí s kupovanou:-).
Dozvíte se, jak používat tradiční suroviny: citronová tráva, galangal, kokosové mléko a další.
Naučíme vás vařit thajská jídla, která budou chutnat stejně jako na dovolené.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)
PŘÍBĚH kurzu
Nejpopulárnější a nejvíce naplněný kurz Ola Kala. Často nám nestaší 4 hodiny k tomu, abychom to exotické vynikající 5 chodové menu s přípravou domácí kari pasty zvládli. Uvařili a zbaštili. Je nutné ještě něco dodávat:-)?
CO BUDEME VAŘIT
-
Tom Kka Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)
-
Popia Tod (thajské jarní závitky)
-
Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže
-
Pad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)
-
Kokosový pudink s grilovaným ananasem
Naučíme vás
-
Připravit si vlastní zelenou kari pastu, kterou pak porovnáte s kupovanou:-)
-
Pracovat s bylinkami jako v Thajsku
-
Dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)
-
Krájet zeleninu a masa asijským způsobem
-
Používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit...)
-
Správně smažit ve vysoké vrstvě oleje
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu min 4,5 hod.)
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz THAJSKO I. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.