MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • THAJSKO BEST OF
    11.10.2024 v 16:00
    poslední volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Thajsko

Thajsko "Best of" - CO ZNÁTE Z CEST

Přesně ta jídla, která jste na dovolené v Thajsku ochutnali.

Domácí pasta na kari! Nesrovnávejte s kupovanou:-).

Všechny chutě thajské kuchyně. Objevte chuť umami.

The best of. Polévka thajských polévek, salát thajských salátů, kari thajských kari, dezert thajských dezertů.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

CHARAKTERISTIKA KURZU

 

CO BUDEME VAŘIT

  • Tom Yum polévka s krevetami (pikantní polévka, thajský "bestseller")

  • Papája salát s arašídy (pokaždé osvěží)

  • Massaman kari s kuřecím/hovězím masem a jasmínovou rýží (nejčastější thajské tzv. "muslimské kari")

  • Lepkavá rýže nasladko, sticky rice s mangem

NAUČÍME VÁS

  • Očistit a oloupat krevetu, uvařit krevetový vývar

  • Pracovat se zeleninou  a bylinkami jako v Thajsku

  • Vychutit tradiční osvěžující salát

  • Připravit domácí "Massaman pastu", recept přímo od zdroje

  • Nejrozšířenější thajský dezert

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Thajsko "Best of".  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Thajsko 2 polevkaThajsko more polevkaThajsko best of papayaThajsko best of massaman

bez lepku video recept

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana