Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Kurzy jsou do odvolání (jehož konce nedohlédneme😊) pozastaveny v souladu s vládními opatřeními.Účastníky zrušených kurzů obešleme s náhradními termíny.Váš tým Ola Kala |
Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.
Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala.
Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Asijské street food, Asijské Fusion, Jihoamerická masa a další.
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Vol. 2 nejpopulárnějšího kurzu Ola kala. Tentokrát ryba a další pecky!
Vymazlené 4 chodové menu s omáčkami, které ještě neznáte.
Naučíte se připravovat tamarindový kečup a další exotické kousky.
Bylinky v hlavní roli, nechybí rybí omáčka ani tamarind.
Nejznámnější thajská polévka Tom Yum.
Dozvíte se kde a jaké suroviny nakoupit na příště.
Nevšední thajské chutě a originální recepty, které volně navazují na populární kurz Thajsko I. Autentické domácí omáčky, nejoblíbenější thajská polévka a domácí tamarindový kečup - proč ho kupovat, když si můžete udělat vlastní? Naučte se další skvělá jídla a nahlédněte pod pokličku thajské kuchyně. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Tom Yum polévka s krevetami (pikantní polévka, thajský "bestseller")
Smažené závitky s rybí náplní a netradičním dipem
Domácí tamarindový kečup
Mořský vlk v arašídové krustě se sweet-chilli omáčkou, rýže
Smažený banán v kokosu s mangovou omáčkou
Očistit a oloupat krevetu, uvařit krevetový vývar
Pracovat se zeleninou a bylinkami jako v Thajsku
Dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)
Netradiční smažené závitky s rybím masem a domácím tamarindovým kečupem
Arašídovou krustu na rybě a lahodnou sweet-chilli omáčku
Exotický dezert
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz THAJSKO A MOŘE. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.