MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • Připravujeme
    3 600Kč
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za více než 20 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské fusion a poslední roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření i jeho přirozené schopnosti "kouče" jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I., Thajsko Best of, Vietnam, Indie I. a II., Libanonská kuchyně, Syrská kuchyně, Asijské street food, Mexiko hity, Jihoamerická masa a další.

Sýrie autentická - CESTOU DO STAROVĚKÉHO DAMAŠKU

Sýrie autentická - CESTOU DO STAROVĚKÉHO DAMAŠKU

Ochutnejte a naučte se street food  jedné z nejstarších civilizací.

20 druhů koření! Ke všem přivoníte, všechna použijete.

Příprava jídel jako pouličního pokrmu. 3 hlavní chody a dezert.

Recepty přímo z ulic Allepa a starověkého Damašku. Přímo "od zdroje".

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", kurz vaření + degustace až 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek)

PŘÍBĚH KURZU

 

CO BUDEME VAŘIT

  • Falafel v arabském chlebu s domácí tahini omáčkou

  • Shawarma (syrský gyros s kuřecím masem a česnekovou pastou Toum)

  • Sujok (kořeněné mleté jehněčí s granátovým jablkem a pečenými brambory)

  • Mamunieh (syrská krupicová kaše se smetanou a pistáciemi)

NAUČÍME VÁS

  • Pracovat s 20 druhy exotického koření

  • Připravit a použít domácí tahini omáčku

  • Správně zpracovat cizrnu a nakládat zeleninu

  • Marinovat masa v exotickém koření

  • Využívat granátové jablko

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Sýrie autentická.  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Syrie falafelSyrie shawarmaSyrie sujokSyrie dezert

možnost bez lepku

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana