MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- SUSHI a japonská kuchyně
24.9.2024 v 16:00
poslední volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
- SUSHI a japonská kuchyně
5.11.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
- SUSHI a japonská kuchyně
22.11.2024 v 16:00
volná místa
(studio Vinohrady)
3 600Kč
Objednat
Cena zahrnuje i videorecept
Šéfkuchařka
Kristina Kopáčková
Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.
V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.
Od roku 1990 provozuje cestovní kancelář Hana Tours Praha, která je zaměřená pouze na japonskou klientelu.
Kristina je také soudní tlumočnice pro japonský jazyk a v minulosti tlumočila významným japonským osobnostem (korunní princ Hironomiya , slavní dirigenti Kobayashi, Watanabe, Ozawa Seiji a další) V Japonsku absolvovala kurzy vaření tradiční japonské kuchyně v Tokiu a Osace a dokonce v městě Oita na Kyushu několikrát vařila českou kuchyni pro stovku hostů.
Kurz vedený Kristinou v Ola Kala je díky jejímu záběru nejenom kulinářským zážitkem, ale nevšední exkurzí do Japonska, jeho tradic a kultury.
V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem
Sushi a japonská kuchyně - KURZ PŘEDNÍ ČESKÉ JAPANOLOŽKY
Víte, že rýže je japonský národní poklad a nemůže se z Japonska vyvážet?
Nejznámější druhy sushi, nezbytné pomůcky, technika rolování, správná příprava rýže.
Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).
Kurz se dvěma lektory. Kristina vypráví a Kuba předvede. K+K = bezva zážitek.
Cokoli jste se chtěli zeptat k Japonsku a nevěděli kde. Historie i současnost. Na tomto kurzu.
Zmrzlina z legendárního japonského Matcha Tea.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "3v1", kurz vaření + cestopis + degustace vybraných francouzských vín
Charakteristika kurzu
Čtyři hodiny plné vyprávění o Japonsku, rolování a ochutnávání sushi, teorie i praxe, zážitků i dovedností, otázek a odpovědí. To vás čeká právě na tomto kurzu, který vede přední česká japanoložka, nositelka vysokého vyznamenání udělovaného japonskou vládou, Kristina Kopáčková společně s lektorem Kubou. Bude to krásné a bude toho dost. Dokonce tolik, že když už budete najedění, zabalíme vám zbytek do sushi boxu s sebou😊 . Kristina kurz naplní osobními zážitky a zkušenostmi z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během tohoto kurzu se naučíte tradiční domácí japonskou přípravu rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných pro Japonsko podstatných obyčejů.
Co budeme vařit a ochutnávat?
-
Tataki (marinovaný tuňák)
-
Skládaná vaječná omeleta
-
Sushi – Maki, Nigiri, Uramaki
-
Kalifornská rolka
-
Inari - taštičky
-
Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)
-
Zmrzlina z čaje MATCHA s kakaovými boby
Naučíme vás
-
Připravit a ochutit sushi rýži
-
Usmažit skládanou japonskou omeletu
-
Zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)
-
Naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
-
Kombinovat různé druhy surovin
-
Používat asijská ochucovadla
a další tipy a triky profesionálů v japonské kuchyni
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
Cena obsahuje
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte a zúčastněte se našeho kurzu „Umění SUSHI“. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.
Fotogalerie