MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • SUSHI a japonská kuchyně
    21.1.2025 v 16:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
  • SUSHI a japonská kuchyně
    18.2.2025 v 16:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč

Cena zahrnuje i videorecept

Šéfkuchařka

Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.

Od roku 1990 provozuje cestovní kancelář Hana Tours Praha, která je zaměřená pouze na japonskou klientelu.

Kristina je také soudní tlumočnice pro japonský jazyk a v minulosti tlumočila významným japonským osobnostem (korunní princ Hironomiya , slavní dirigenti Kobayashi, Watanabe, Ozawa Seiji a další) V Japonsku absolvovala kurzy vaření tradiční japonské kuchyně v Tokiu a Osace a dokonce v městě Oita na Kyushu několikrát vařila českou kuchyni pro stovku hostů.

Kurz vedený Kristinou v Ola Kala je díky jejímu záběru nejenom kulinářským zážitkem, ale nevšední exkurzí do Japonska, jeho tradic a kultury.

V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem

Japonská kuchyně a umění sushi pod vedením uznávané české japonoložky

Sushi a japonská kuchyně - KURZ PŘEDNÍ ČESKÉ JAPANOLOŽKY

Víte, že rýže je japonský národní poklad a nemůže se z Japonska vyvážet? 

Nejznámější druhy sushi, nezbytné pomůcky, technika rolování, správná příprava rýže.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Kurz se dvěma lektory. Kristina vypráví a Kuba předvede. K+K = bezva zážitek.

Cokoli jste se chtěli zeptat k Japonsku a nevěděli kde. Historie i současnost. Na tomto kurzu.

Zmrzlina z legendárního japonského Matcha Tea.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "3v1", kurz vaření + cestopis + degustace vybraných francouzských vín 

 

 

PŘÍBĚH kurzu

Čtyři hodiny plné vyprávění o Japonsku, rolování a ochutnávání sushi, teorie i praxe, zážitků i dovedností, otázek a odpovědí. To vás čeká právě na tomto kurzu, který vede přední česká japanoložka, nositelka vysokého vyznamenání udělovaného japonskou vládou, Kristina Kopáčková společně s lektorem Kubou. Bude to krásné a bude toho dost. Dokonce tolik, že když už budete najedění, zabalíme vám zbytek do sushi boxu s sebou😊 . Kristina kurz naplní osobními zážitky a zkušenostmi z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během tohoto kurzu se naučíte tradiční domácí japonskou přípravu rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných pro Japonsko podstatných obyčejů.

Co budeme vařit a ochutnávat?

  • Tataki (marinovaný tuňák)

  • Skládaná vaječná omeleta

  • Sushi – Maki, Nigiri, Uramaki (různé varianty)

  • Inari - taštičky

  • Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)

  • Zmrzlina z čaje MATCHA s kakaovými boby

Naučíme vás

  • Připravit a ochutit sushi rýži

  • Usmažit skládanou japonskou omeletu

  • Zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)

  • Naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb

  • Kombinovat různé druhy surovin

  • Používat asijská ochucovadla

a další tipy a triky profesionálů v japonské kuchyni

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH 

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

 

banner susi.cz

 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte a zúčastněte se našeho kurzu „Umění SUSHI“. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie 

Sushi pripravaSushi priprava2Sushi tatakiSushi makiSushi online sakeSushi online nigiriSushi online studioSushi online rolovani

 

Autentické fotografie z kurzu

možnost vege bez lepku video recept
Sushi pred kurzem Sushi K+H           Sushi rolky Sushi rolky 2

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana