MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ
- MAROKO
25.4.2025 v 16:00
volná místa
(studio Žižkov)
3 600Kč
Objednat

Luboš Rychvalský
Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině
V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..
.jpg)
Maroko - VÝLET NA SEVER AFRIKY. 5 CHODŮ.
Typická marocká jídla doplněná o silný tradiční čaj na závěr.
Pečení slané i sladké. Slané i sladké chutě hlavního chodu.
Naučíte se vařit v hrnci tagine! Naučíte se slavný pokrm tagine.
Orientální koření, čerstvé bylinky, mandle i sušené ovoce.
Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za půl roku.
Od 2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", vaření + degustace 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek).
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.
PŘÍBĚH KURZU
Smyslné a exotické vůně marockých souků na Vašem stole! Vyražte s Ola Kala do Marrákeše a ochutnejte tradiční recepty v autentickém podání. Poznejte vaření v tagine tak, jak ho poznal lektor kurzu Luboš přímo u zdroje: "Maroko mně změnilo život, říká. Z faráře jsem se stal kuchařem. Osud mě zavál do této krásné země už v mém raném mládí a kultura a gastronomie Berberů mě uchvátily natolik, že jsem setrval a vypracoval se na sous-chefa v hotelových řetězcích. Domů jsem se vrátil již s jasným plánem otevřít marockou restauraci v Praze. Přišel listopad 1989, další cesty a výpravy za poznáním exotických kuchyní a vznikl Dahab, legendární a autentická Arábie uprostřed Prahy. Vůně, chutě a zkušenosti s vámi budu rád sdílet v tomto marockém kurzu Ola Kala."
CO BUDEME VAŘIT
- Briouat bil labneh/ Taštičky s kozím sýrem
- Tagine el Ain/ Pomalu vařené jehněčí maso se zeleninou a sušeným ovocem, příloha bulgur
- Shalada bortokal/ Pomerančový salát s mrkví
- Bisteeya/ Křehký kuřecí koláč s mandlemi a skořicí
- Kaab el ghzal/ Mandlové rohlíčky
- Chay na'na / Tuarégský čaj s marockou mátou Nana
NAUČÍME VÁS
-
Vařit v hrnci "Tagine" a připravovat slavnostní pokrm tažín
-
Kombinovat sladké a slané chutě, koření, sušeného ovoce a mandlí a to nejen do dezertů
-
Orientovat se v orientálním koření
-
Výborný slaný koláč s kuřecím masem
-
Pracovat s křehkým těstem "warqa"
-
Připravit a nalévat pravý tuarégský čaj
O KURZU
Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu 4,5 hod.).
Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
CENA OBSAHUJE
SUROVINY
RECEPT pro každého
NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)
CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?
Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Maroko - VÝLET NA SEVER AFRIKY . Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.