MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • MAROKO
    25.4.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Žižkov)
    3 600Kč
    Objednat
Luboš Rychvalský

Luboš Rychvalský

Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko, Řecko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku. 

Na naší gastronomickou mapu se zapsal jako ten, kdo dal život legendární arabské restauraci Dahab v centru Prahy, kterou vlastnil. Ve svém životě se už potkal s různými výzvami, a tak lektorování u nás bere jako zábavu a vytržení z rutiny. Dokáže uvařit v podstatě všechno, ale vždy klade důraz na to, aby to bylo z prvotřídních surovin. Luboš vede kurzy v češtině a angličtině

V Ola Kala vede kurzy: Řeznické steaky, Italská Alfa Omega, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Řecká kuchyně, Maroko, Roční VIP klub a další..

Maroko - VÝLET NA SEVER AFRIKY

Maroko - VÝLET NA SEVER AFRIKY. 5 CHODŮ.

Typická marocká jídla doplněná o silný tradiční čaj na závěr.

Pečení slané i sladké. Slané i sladké chutě hlavního chodu.

Naučíte se vařit v hrnci tagine! Naučíte se slavný pokrm tagine.

Orientální koření, čerstvé bylinky, mandle i sušené ovoce.

Tento kurz obvykle vyhlašujeme pouze jednou za půl roku.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "2v1", vaření + degustace 12 druhů vín (Francie, Itálie, Morava - Uherek).
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.

PŘÍBĚH KURZU

Smyslné a exotické vůně marockých souků na Vašem stole! Vyražte s Ola Kala do Marrákeše a ochutnejte tradiční recepty v autentickém podání. Poznejte vaření v tagine tak, jak ho poznal lektor kurzu Luboš přímo u zdroje: "Maroko mně změnilo život, říká. Z faráře jsem se stal kuchařem. Osud mě zavál do této krásné země už v mém raném mládí a kultura a gastronomie Berberů mě uchvátily natolik, že jsem setrval a vypracoval se na sous-chefa v hotelových řetězcích. Domů jsem se vrátil již s jasným plánem otevřít marockou restauraci v Praze. Přišel listopad 1989, další cesty a výpravy za poznáním exotických kuchyní a vznikl Dahab, legendární a autentická Arábie uprostřed Prahy. Vůně, chutě a zkušenosti s vámi budu rád sdílet v tomto marockém kurzu Ola Kala."

CO BUDEME VAŘIT

  • Briouat bil labneh/ Taštičky s kozím sýrem
     
  • Tagine el Ain/ Pomalu vařené jehněčí maso se zeleninou a sušeným ovocem, příloha bulgur 
     
  • Shalada bortokal/ Pomerančový salát s mrkví
     
  • Bisteeya/ Křehký kuřecí koláč s mandlemi a skořicí
     
  • Kaab el ghzal/ Mandlové rohlíčky
     
  • Chay na'na / Tuarégský čaj s marockou mátou Nana

NAUČÍME VÁS

  • Vařit v hrnci "Tagine" a připravovat slavnostní pokrm tažín

  • Kombinovat sladké a slané chutě, koření, sušeného ovoce a mandlí a to nejen do dezertů

  • Orientovat se v orientálním koření

  • Výborný slaný koláč s kuřecím masem

  • Pracovat s křehkým těstem "warqa"

  • Připravit a nalévat pravý tuarégský čaj

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30 (počítejte s délkou kurzu 4,5 hod.).

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH 

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené techniky kuchařů ulice a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Maroko - VÝLET NA SEVER AFRIKY .  Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Maroko tagine talirMaroko kolacMaroko kolac talirMaroko rohlicekOK čaj

Autentické fotografie z kurzu

Maroko pred kurzem Maroko tagine maroko caj

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana