MEZINÁRODNÍ A EXOTICKÁ KUCHYNĚ

 

  • JAPONSKO S PŘÍBĚHEM
    4.3.2025 v 16:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
  • JAPONSKO S PŘÍBĚHEM
    13.3.2025 v 16:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
  • JAPONSKO S PŘÍBĚHEM
    29.4.2025 v 16:00
    obsazeno
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
  • JAPONSKO S PŘÍBĚHEM
    20.5.2025 v 16:00
    volná místa
    (studio Vinohrady)
    3 600Kč
    Objednat

Cena zahrnuje i videorecept

Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky. V roce 2019 byla vyznamenána Řádem vycházejícího slunce, který jí propůjčil japonský císař za podporu kulturní výměny mezi Japonskem a ČR a za významný přínos k rozvoji přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.

Od roku 1990 provozuje cestovní kancelář Hana Tours Praha, která je zaměřená pouze na japonskou klientelu.

Kristina je také soudní tlumočnice pro japonský jazyk a v minulosti tlumočila významným japonským osobnostem (korunní princ Hironomiya , slavní dirigenti Kobayashi, Watanabe, Ozawa Seiji a další) V Japonsku absolvovala kurzy vaření tradiční japonské kuchyně v Tokiu a Osace a dokonce v městě Oita na Kyushu několikrát vařila českou kuchyni pro stovku hostů.

Kurz vedený Kristinou v Ola Kala je díky jejímu záběru nejenom kulinářským zážitkem, ale nevšední exkurzí do Japonska, jeho tradic a kultury.

V Ola Kala vede kurzy: Umění sushi, Japonsko s příběhem

Japonsko s příběhem - KURZ PŘEDNÍ JAPANOLOŽKY

Japonsko s příběhem - RÁMEN, GYOZA. KURZ PŘEDNÍ JAPANOLOŽKY.

Domácí rámen a gyoza, přípitek saké, čaj uroncha.  Vítejte v Japonsku.

Videorecept zdarma pro všechny účastníky kurzu (novinka 2023).

Kurz se dvěma lektory. Kristina vypráví a Kuba předvede. K+K = bezva zážitek.

Cokoli jste se chtěli zeptat k Japonsku a nevěděli kde. Historie i současnost. Na tomto kurzu.

Gyozy masové i se zeleninou, nudle rámen od mistra z ostrova Hokkaidó. Hlasité srkání vítáno😃.

Od  2024 v ceně navíc k pití filtrovaná voda zn. Purezza (perlivá, neperlivá), pivo a cola.
Zážitek "3v1", kurz vaření + cestopis + degustace vybraných francouzských vín 
Na všech našich kurzech thajský ledový čaj s bylinkami dle receptury Ola Kala.

příběh KURZU

Japonsko ve vás probudí spoustu otázek. Rozkvetlé sakury, gejši v kimonu, hrdí samurajové, zápasníci sumo, miniaturní bonsaje, dovedně zpracované origami, tajemná ryba fugu, nudle rámen, gyoza... Tradice, historie, současnost, gastronomie. To vše se vám spojí v jeden dechberoucí příběh o Japonsku, jeho chutích  a životě v zemi zapadajícího slunce. Příběh, který vám nejlépe přiblíží Kristina Kopáčková, přední česká japanoložka, tlumočnice, držitelka Řádu vycházejícího slunce se zlatými paprsky na náhrdelní stuze uděleného japonskou vládou. Kristina mnohokrát Japonsko navštívila a měla tu čest provázet a tlumočit tehdy ještě následníkovi trůnu a nyní japonskému císaři Naruhitovi. Dokáže vám někdo japonskou gastronomii a zvyky představit lépe? Teď máte tu čest navštívit Japonsko s Kristinou a Kubou.

CO BUDEME VAŘIT

  • Variace předkrmů: Wakame salát, marinované tófu, kuřecí salát se špenátem, sezamem a majonézou

  • Masové gyoza taštičky s takuwanem

  • Zeleninové gyoza taštičky s barevnou nakládanou okurkou

  • Nudle rámen v taženém vepřovém vývaru se zastřeným vejcem (na tenko krájený bůček, houby enoki, jarní cibulka, klíčky)

  • Zmrzlina z černého japonského sezamu, nápoj Umeshu s perlivou vodou

NAUČÍME VÁS

  • Připravit těsto na gyoza taštičky, které si připravíte ve dvou verzích

  • Gyoza smažené i v páře vařené

  • Vychutit vývar s nudlemi rámen

  • Uvařit zastřené (neboli tokijské) vejce

  • Popíjet čaj uroncha s japonskou samozřejmostí

  • Správně japonsky srkat😉

  • Kde nakoupit správné suroviny a koření na všechny pokrmy

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská, italská, moravská vína (FR doporučená světovým sommelierem Cédricem Picot)

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Japonsko s příběhem, Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE

Japonsko surovinyJaponsko gyoza 2Japonsko ramenJaponsko lektori

 

video recept

Registrace do newsletteru

:
benefit plus pluxee Edenred Benefity comgate platebni brana